باید شأن «شهید گمنام» و «ارگ انار» حفظ شود

«اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان اهل تعامل است، توقع داریم بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به خواسته‌های به‌حق میراث فرهنگی جواب مثبت دهد، چون نباید حریم و منظر اثر تاریخی در بی‌توجهی از بین برود.»

«اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان اهل تعامل است، توقع داریم بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به خواسته‌های به‌حق میراث فرهنگی جواب مثبت دهد، چون نباید حریم و منظر اثر تاریخی در بی‌توجهی از بین برود.»

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، با به خاک سپرده شدن پیکر مطهر یکی از شهدای گمنام جنگ تحمیلی با مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در چند متری «ارگ انار» و در چند سال گذشته، در طرح‌های در دست بررسی و براساس صحبت‌های اولیه مهدی حجت - قائم‌مقام پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - با مسؤولان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، قرار شد سازه‌ای «تو خالی» مانند مقبره‌ی حافظ یا خیام، به‌عنوان مقبره‌ی این شهید گمنام آماده شود تا محوطه‌ی تاریخی نزدیک آن نیز آسیب نبیند.

اما از اواسط امسال، مصالحی به محوطه کنار مقبره‌ آورده شدند که حکایت از ساخت سازه‌ای بزرگ داشتند؛ میله‌هایی با ارتفاع حدود هشت متر اطراف مقبره بالا رفتند و حدود 30 شاخه آهن با فرم هلالی برای گنبد، کنار مقبره قرار گرفتند. در آخرین اقدام نیز 15 بهمن‌ماه گنبدی با ارتفاع حدود 10 متر در حریم تاریخی «ارگ انار» قرار گرفت.

محسن موحدی،‌ معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان درباره‌ی این اقدام و پیگیری‌های میراث فرهنگی کرمان به خبرنگار ایسنا توضیح داد: یک گروه از میراث فرهنگی کرمان و دست‌اندرکاران احداث بنای یادمان روی مقبره شهد گمنام قبل از انجام با یکدیگر هماهنگ بودند، حتی در نشستی با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس درباره نوع سازه‌ی بنایی که قرار است روی گنبد شهید گمنام در حریم «ارگ انار» نصب شود‌، جلساتی برگزار کرده بودند که چه چیزی ساخته شود و معماری آن ایرانی باشد و به منظر اثر تاریخی ارگ انار لطمه‌ای وارد نشود.

او با بیان این‌که در نشست‌های برگزار شده در زمان قائم‌مقامی مهدی حجت بر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بخش زیادی از طرح تعدیل شد و معماری سازه مورد بررسی قرار گرفت، حتی نوع مصالح‌، ارتفاع و حجم طرح مورد نظر تغییراتی داشت، اظهار کرد: هرچند طرح در مرحله‌ای بود که باید هنوز کارهایی روی طرح انجام می‌شد‌، بنابراین قرار شده بود دفتر فنی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و دفتر فنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با یکدیگر هماهنگ شوند‌، چون طرح هنوز در مرحله تایید نهایی بود. هرچند احتمالا تایید اولیه را در گذشته گرفته بود.

موحدی تاکید کرد: در ابتدای کار آغاز ساخت بنای یادمان روی قبر شهید گمنام در محدوده ارگ انار نسبت به گرفتن تایید میراث فرهنگی درباره اقدامات در حال انجام به مسئولان این پروژه تاکید کردیم. در حال حاضر نیز توقع داریم بنیاد حفظ آثار به خواسته‌های به حق میراث فرهنگی جواب دهد چون نباید حریم و منظر اثر در بی‌توجهی از بین برود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری استان کرمان ادامه داد: شهید گمنامی که در این مقبره دفن شده است ارزش معنوی دارد و باید شان آن حفظ شود، از سوی دیگر میراث فرهنگی نیز بر لزوم حفظ منظر اثر تاکید دارد.

وی بیان کرد: در حال حاضر اسکلت سازه‌ی بنای یادمان نصب شده و هنوز سازه‌ دیگری روی آن قرار نگرفته است، ما در این مدت چندین بار به صورت غیر مستقیم از طریق نماینده و امام جمعه شهرستان انار اعلام کرده‌ایم که در آینده نشست و گفت‌وگویی در این زمینه با میراث فرهنگی هماهنگ شود.

موحدی افزود: با توجه به عکس‌هایی که از نصب سازه‌ی بنای یادمان روی قبر شهید گمنام دیدم، احساس می‌کنم که باید قدری تعدیل شود. با این وجود هنوز در حال پیگیری این قضیه هستیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94111811430
  • خبرنگار : 71191