رئیس ائتلاف مخالفان سوریه: دخالت نظامی در سوریه واجب شده است

رئیس ائتلاف مخالفان سوریه با اشاره به پیشروی‌های ارتش سوریه در شمال و جنوب این کشور علیه مخالفان، تاکید کرد، مشارکت کشورهای عربی در درگیری‌های سوریه به یک مساله سرنوشت‌ساز و ضروری تبدیل شده است.

رئیس ائتلاف مخالفان سوریه با اشاره به پیشروی‌های ارتش سوریه در شمال و جنوب این کشور علیه مخالفان، تاکید کرد، مشارکت کشورهای عربی در درگیری‌های سوریه به یک مساله سرنوشت‌ساز و ضروری تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) خالد خوجه، رئیس ائتلاف مخالفان سوریه در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کرد: دخالت کشورهای دوست به ویژه کشورهای عربی برای حمایت از مخالفان سوریه و ارتش آزاد از زمانی که درگیری‌های مستقیم میان ارتش آزاد و شبه نظامیان شیعه از یک سو و داعش از سوی دیگر آغاز شده ضروری بوده است اما پس از دخالت روسیه در سوریه این مساله یک امر سرنوشت‌ساز است.

خوجه اظهار داشت: تغییر معادله با افزایش حمایت‌های ویژه از مخالفان به ویژه ارسال سلاح‌های ضد هواپیما و یا از راه ورود مستقیم کشورهای عضو ائتلاف از جمله عربستان و ترکیه و همکاری با ارتش آزاد ممکن است، مانند آنچه در عراق با حمایت آمریکا ممکن شد. اما تعجب می‌کنم آمریکایی‌ها چگونه برای تشکیل ائتلاف خاص خود با گروهی که حزب اتحاد دموکرات کردهای سوریه بر آن سیطره دارد و به دنبال تقسیم سوریه است، همپیمان شدند؟

رئیس ائتلاف مخالفان سوریه تاکید کرد که دخالت زمینی برای توقف مهاجرت اجباری ساکنان حلب و ممانعت از ترسیم منطقه براساس جغرافیای جمعیتی (مانند آنچه در مرزهای لبنان ایجاد شده) اکنون به یک ضرورت بدل شده است.

کارشناسان مسائل سوریه معتقدند ترکیه و همپیمانان عربش اگر نمی‌خواهند از عرصه جنگ در سوریه کنار زده شوند باید برای حمایت از مخالفان سوری که از حملات نظامی بی‌سابقه‌ای در رنج هستند، اقدامی انجام دهند. گرچه حضور نظامی روسیه مسایل را پیچیده کرده اما مانع از فعالیت مستقیم یا غیر مستقیم ترکیه نمی‌شود.

محمد سرمینی، مدیر مرکز "جسور" سوریه بر این باور است که در حال حاضر تلاش‌هایی برای بستن مرزهای ترکیه سوریه و به انزوا کشاندن برخی شهرها و سپس بیرون راندن تدریجی مخالفان وجود دارد که ابتدا از حلب شروع شده و بعد ادلب، حماه، شهرهای حومه لاذقیه و مناطق اطراف آن را در بر می‌گیرد.

رجب طیب اردوغان،‌رئیس جمهور ترکیه، اتهامات مسکو مبنی بر آمادگی‌های نظامی ترکیه برای یورش به خاک سوریه را "بسیار خنده دار" دانسته و حضور روسیه در سوریه را اشغال اراضی این کشور می‌خواند اما در واقع برای ایجاد منطقه‌ای تحت نفوذ خود در سوریه تلاش می‌کند.

گرچه مسئولان ترکیه تلاش می‌کنند اظهارات مسئولان روس را کم اهمیت نشان دهند اما ناظران از حتمی بودن اقدامی از سوی آنکارا خبر می‌دهند به ویژه که آمریکا از این اقدام ترکیه حمایت نمی‌کند. یک منبع اعلام کرد که جان کری، وزیر خارجه آمریکا در نشست وزرای کشورهای حامی سوریه دخالت نظامی در سوریه را تایید نکرده و گفته که با سرگئی لاوروف همتای روس خود درباره توقف درگیری در سوریه به توافق رسیده است.

وی به وزرای حاضر در نشست گفته که آمریکا به دنبال همکاری با روسیه در عملیات ارسال هوایی کمک‌های انسانی است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94111710802
  • خبرنگار : 71496