روسای جمهوری آمریکا و کره جنوبی مستقیما از رییس جمهوری چین خواستند تا از تحریمها علیه کره شمالی حمایت کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و پارک گئون های، همتای کره جنوبی وی با شی جینپینگ، رییس جمهوری چین به صورت تلفنی و جداگانه به گفت و گو پرداخته و از وی خواستند تا اقدامات بیشتری را علیه کره شمالی به خاطر برنامه اخیر اتمی این کشور انجام دهد.
آمریکا و متحدانش میخواهند با صدور قطعنامهای به اقدامات اخیر کره شمالی پاسخ دهند اما باید در ابتدای امر نظر مساعد چین را برای اعمال تحریمهای جدید علیه پیونگ یانگ به دست بیاورند، چون پکن تنها متحد کره شمالی است که حق وتو دارد و میتواند قطعنامهها علیه کره شمالی را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کند.
با وجود بیاعتنایی پکن در مقابل اقدامات و برنامههای اتمی و موشکی کره شمالی، اولویت پکن مقابله با ناآرامی در مرزهای چین است.
کاخ سفید اعلام کرده که اوباما و رییس جمهوری چین بر ضرورت یک واکنش و عملکرد قاطع و متحد بینالمللی در مقابله با کره شمالی به توافق رسیدند که شامل صدور قطعنامهای علیه این کشور است.
دولت واشنگتن مدتهاست به دنبال این است که چین را برای اعمال نفوذ بیشتر علیه کره شمالی متقاعد کند.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و شی جینپینگ، همتای چینیاش طی تماسی تلفنی به توافق رسیدند که این پرتاب نمونه دیگری از یک اقدام "تحریک و بیثبات کننده" در نقض قطعنامههای چندگانه شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود.
این دو مقام آمریکایی و چینی بر تداوم عدم پذیرش دستیابی پیونگ یانگ به سلاح اتمی و همچنین تعهد برای قطع ید کامل کره شمالی از سلاح اتمی تاکید کردند.
اوباما و جینپینگ همچنین بر ضرورت واکنشی بینالمللی به اقدامات کره شمالی به ویژه از طریق شورای امنیت تاکید کردند.
رییس جمهوری کره جنوبی نیز در تماسی تلفنی با همتای چینی خود به مساله حمایت از تحریمها علیه کره شمالی پرداخت و از وی خواست تا از اقدامات علیه کره شمالی حمایت کند.
دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی نیز در بیانیهای اعلام کرد: در این مکالمه تلفنی 15 دقیقهای، رییس جمهوری کره جنوبی بر اهمیت اعمال تحریمها و صدور قطعنامهای صریح و قاطع عیله کره شمالی تاکید کرد.
رییس جمهوری کره جنوبی همچنین گفت: اقدامات تحریک آمیز کره شمالی تهدیدی علیه منطقه در شمال شرق آسیا است و از جامعه بینالملل میخواهم تا هرچه سریعتر دست به کار شود.
درهمین حال، خبرگزاری شینهوا نیز گزارش داد: رییس جمهوری چین با دیگر بر تعهد کشورش در غیراتمی سازی شبه جزیره کره از طریق مذاکره و رایزنی تاکید کرد.
رییس جمهوری چین ابراز امیدواری کرد که تمامی کشورهای منطقه باید با اوضاع کنونی روبرو شوند و آن را حل و فصل کنند.
همزمان با تشدید نشانههای نزدیکی آزمایش راکتی پیونگ یانگ روسای جمهوری چین و آمریکا اعلام کردند، آزمایش برنامهریزی شده راکتی کره شمالی نقض تحریمهای سازمان ملل خواهد بود.
تصاویر ماهوارهای از کره شمالی که از سوی محققان آمریکایی تحلیل شده است کامیونهای سوخت رسان را در محل پرتاب موشک در تاسیسات سوهایی نشان میدهد. دولت پیونگ یانگ ادعا میکند این کامیونها برای تامین سوخت تانکها جهت پرتاب یک ماهواره در محل حضور دارند اما آمریکا میگوید این یک آزمایش موشکی بالستیک خواهد بود.
کره شمالی هفته گذشته اعلام کرد، پرتاب این "ماهواره" بین 8 تا 25 فوریه صورت میگیرد.
انتهای پیام