پیشنهاد تدارک "طرح مارشال" برای بازسازی سوریه و عراق

وزیر همکاری‌های اقتصادی و کمک‌های توسعه‌ای آلمان از کشورهای اروپایی خواست در برابر اتفاقاتی که در سوریه و عراق می‌افتد بی‌تفاوت نباشند و خواستار ایجاد طرحی مشابه "طرح مارشال" برای سوریه شد.

وزیر همکاری‌های اقتصادی و کمک‌های توسعه‌ای آلمان از کشورهای اروپایی خواست در برابر اتفاقاتی که در سوریه و عراق می‌افتد بی‌تفاوت نباشند و خواستار ایجاد طرحی مشابه "طرح مارشال" برای سوریه شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گرد مولر، وزیر همکاری‌های اقتصادی و کمک‌های توسعه‌ای آلمان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی دویچه وله به بحران سوریه و عراق پرداخت و از اروپاییان خواست، مسئولیت بیشتری در برابر این بحران بپذیرند.

وزیر همکاری‌های اقتصادی و کمک‌های توسعه‌ای آلمان اخیرا به عراق، اردن و ترکیه سفر کرده و با پناهجویان زیادی گفت‌وگو کرده است. وی در این مصاحبه ضمن بیان اینکه سرگذشت پناهجویان وی را به‌ شدت تحت تاثیر قرار داده‌ است، به سرنوشت سه زن ایزدی که در اسارت داعش بوده‌ و موفق به فرار شده‌اند، اشاره می‌کند.

به گفته مولر، افراطگرایان بارها به آنها تجاوز کرده‌اند و دو تن از آنان پس از فرار متوجه می‌شوند که حامله هستند. این سه زن در کمپ پناهجویان به همراه عمویشان بوده‌اند. تروریست‌های داعش چهار پسر مردی مسن را هم کشته و زن و دختر وی را به اسارت برده‌اند.

مولر معتقد است که برای کمک‌های فوری به پناهجویان باید اقامتگاه‌های بیشتری برای آنان در کشورهای همجوار سوریه ایجاد کرد. وی می‌گوید: «با ۵۰۰ یورو می‌توان احتیاجات یک پناهجو را در یکی از این کشورها به مدت یک سال تامین کرد.»

بر اساس محاسبه این وزیر آلمانی، می‌توان با هزینه کردن ۱۰ میلیارد یورو ثبات و امنیت را به منطقه بازگرداند. به اعتقاد گرد مولر باید برای حل بحران سوریه یک "طرح مارشال" تهیه و برای اجرای آن تلاش کرد.

طرح مارشال پس از پایان جنگ جهانی دوم از طرف ایالات متحده برای کمک به کشورهای اروپایی تهیه شد. بر اساس این طرح که بانی آن جورج سی مارشال، وزیر امور خارجه وقت آمریکا بود، این کشور به اروپاییان کمک‌های گوناگونی کرد تا بتوانند روی پای خود بایستند. جلوگیری از رشد کمونیسم در اروپا و گسترش بازار مصرف برای تولیدات آمریکایی از انگیزه‌های اصلی این طرح به‌ شمار می‌رفت.

مولر در مصاحبه با دویچه وله تاکید می‌کند که پناهجویان، به ویژه پناهجویان سوری فقط به خاطر یک زندگی بهتر از کشورشان نگریخته‌اند بلکه اکثر آنها افرادی هستند که شاغل بوده و ناچار به ترک کشورشان شده‌اند. وی می‌گوید، این افراد مایلند در بازسازی زادگاهشان سهیم باشند و غرب باید به یاری آنها بشتابد.

مولر می‌افزاید: «باید با کمک کارگران متخصص آلمانی به این افراد کمک کرد و به آنها ماهانه حقوق داد تا بتوانند با خیال راحت به بازسازی کشورشان بپردازند.»

طبق محاسبه مولر، هزینه پناهجویان در آلمان در درازمدت به مراتب بیشتر از کمک مالی به آنها در کشورشان خواهد بود. وزیر همکاری‌های اقتصادی و کمک‌های توسعه‌ای آلمان از کشورهای غربی می‌خواهد که برای حل بحران سوریه دست‌ به دست هم دهند و اشتباه سال گذشته را تکرار نکنند.

مولر به کنفرانس صلح سوریه در سال گذشته اشاره می‌کند که در آن وعده‌های زیادی داده شد اما حداکثر ۵۰ درصد این وعده‌ها به مرحله اجرا رسیدند‌. گرد مولر ضمن تاکید بر این که اروپا از "حقوق بشر دفاع" می‌کند تاکید می‌کند که حق حیات و حق دستیابی به مواد خوراکی از حقوق بنیادین بشر هستند. وی در این راستا به آفریقا که به شدت به کمک کشورهای صنعتی نیازمند است اشاره کرد و گفت، اروپاییان نباید در مقابل مشکلات آفریقا چشم ببندند و فکر کنند که این مشکلات به آنها ربطی ندارد.

این سیاستمدار وابسته به حزب سوسیال مسیحی آلمان این پرسش را مطرح می‌کند: «آیا من اجازه دارم در کمال آسایش زندگی کنم در حالی که صدها میلیون تن در جهان در بدبختی به‌ سر می‌برند؟ بله، من مجاز هستم که به این شکل زندگی کنم، اما باید در مقابل ضعیفان هم احساس مسئولیت کنم».

مولر علاوه بر این یادآوری می‌کند که اروپاییان زندگی مرفه خود را از جمله مدیون مواد خامی هستند که از کشورهای دیگر دریافت می‌کنند. وزیر همکاری‌های اقتصادی و کمک‌های توسعه‌ای آلمان برای نمونه به تولید، خرید و فروش ناعادلانه شلوار جین اشاره می‌کند و می‌گوید: «ما برای یک شلوار جین به طور متوسط دو یورو می‌پردازیم ولی در بازار به قیمت ۶۰ تا ۷۰ یورو می‌فروشیم. چرا؟ چون ما به تولیدکنندگان آن در کشورهای فقیر دستمزد عادلانه نمی‌پردازیم.»

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 94111610132
  • خبرنگار : 71402