جزییات خدمات و هزینه‌های دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران اعلام شد

واکنش رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران به پرداخت کارانه به وزرای سابق بهداشت

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران به تشریح وضعیت بیمارستان‌ها و همچنین پزشکان فعال در مجموعه تحت پوشش این دانشگاه پرداخت و به اخباری مبنی بر پرداخت کارانه به وزرای سابق و فعلی بهداشت از سوی این دانشگاه پاسخ داد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران به تشریح وضعیت بیمارستان‌ها و همچنین پزشکان فعال در مجموعه تحت پوشش این دانشگاه پرداخت و به اخباری مبنی بر پرداخت کارانه به وزرای سابق و فعلی بهداشت از سوی این دانشگاه پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر علی جعفریان در نشست خبری که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، درباره برخی شایعات مبنی بر دریافت کارانه از سوی وزاری قبلی بهداشت بدون حضور در بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه، گفت: ما وزیر قبلی که از دانشگاه علوم پزشکی تهران کارانه بگیرد نداریم، جز خانم دکتر وحید دستجردی که فعال هستند. کارانه بر اساس کارکرد است و وزیر فعلی بهداشت نیز از دانشگاه ما کارانه نمی‌گیرند.

280 میلیارد تومان اعتبار ناشی از طرح تحول در دانشگاه علوم پزشکی تهران

وی درباره میزان دریافتی و کارانه پزشکان نیز گفت: منابعی که از ابتدای طرح تحول نظام سلامت و از طریق آن تا آخر آذر ماه 94 وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شده است، 280 میلیارد تومان است. 89 درصد آن یعنی 208 میلیارد تومان مستقیما در خدمت کاهش پرداخت بیماران و ارتقای هتلینگ بیمارستان‌ها بوده و 11 درصد آن به گروه‌های پزشکی برای سه قسمت حضور متخصص مقیم در اورژانس‌ها، ارتقای ویزیت که توانستیم برخی قسمت‌ها را استاندارد کنیم و ترویج زایمان طبیعی داده شده است.

وی با بیان اینکه اکنون همه بیمارستان‌های ما در هر رشته‌ای که نیاز باشد، متخصص دارند، افزود: این 89 درصد چیزی بود که مردم در گذشته از جیب خود پرداخت می‌کردند؛ چرا که فرانشیز پرداختی از سوی مردم، به دلیل تاخیرهای بیمه‌ها از 10 درصد به 37 درصد رسیده بود. حال طرح تحول نظام سلامت این ما به التفاوت را پرداخت کرد و با افزایش تعرفه‌ها، فرانشیز نیز به سه و شش درصد رسید. 11 درصد گروه پزشکی نیز بالغ بر 42 میلیارد تومان بود.

افزایش بار بستری در بیمارستان‌های دولتی

وی ادامه داد:‌ از برج دو تا پنج سال 93 میزان بستری در بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه، 92 هزار بستری بوده و این در حالی است که در مدت مشابه در سال 94، 134 هزار مورد بستری داشته‌ایم و این یعنی بیش از 30 درصد افزایش بستری در دانشگاه.

جعفریان با ا شاره به درآمدهای دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: افزایش درآمد مجموع بیمارستان‌های ما از تیرماه 92 تا تیرماه 93، 42 درصد بوده است که پس از طرح تحول یعنی از تیر ماه 93 تا تیر 94 ، 59 درصد افزایش درآمد داشته‌ایم. بر این اساس مجموعا اگر افزایش تعرفه‌ها و افزایش فعالیت‌هایمان را در نظر بگیریم از سال 92 تا 94 افزایش 120 درصدی درآمدهای دانشگاه را داشته‌ایم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره هزینه‌های پرسنلی و کارانه پرسنل دانشگاه نیز گفت: از مجموع درآمدهای بیمارستان‌های ما که بالغ بر 74 میلیارد تومان بوده است، 31 درصد آن هزینه‌های پرسنلی و کارانه‌ای بوده و همچنین در گروه پرستاری با مکانیزم‌های جدیدی که اجرا شد کارانه پرستاران سه برابر شده و سهم پرستاری از 22.5 درصد به 27.5 درصد افزایش یافته است. کارانه سیستم پرستاری ما قبل از طرح تحول نظام سلامت کمتر از 300 تومان بود، این در حالیست که اکنون به طور متوسط میزان آن به یک میلیون تومان رسیده است.

و اما پزشکان کارانه‌بگیر

جعفریان گفت: در گروه‌های پزشکی نیز حساسیت زیادی وجود دارد، اما باید بگویم که ما در مجموع دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود 1100 نفر کارانه‌بگیر داریم که 600 نفر آنها تمام وقت غیر جغرافیایی و مابقی تمام وقت جغرافیایی هستند. به این ترتیب گروه دوم فعالیت خصوصی نداشته و تمام وقتشان را در بیمارستان‌های دانشگاه خدمت رسانی می‌کنند.

جعفریان با بیان اینکه در تیرماه 94 متوسط کارانه پزشکان کارانه‌بگیر ما 11 میلیون و 200 هزار تومان بوده است، گفت:‌ از این عدد به طور متوسط 17 میلیون تومان سهم پزشکان تمام وقت جغرافیایی و هفت میلیون تومان سهم پزشکان تمام وقت غیرجغرافیایی بوده است.

وی تاکید کرد: در کل دانشگاه علوم پزشکی تهران 37 درصد هیئت علمی‌مان کارانه زیر پنج میلیون تومان در ماه دریافت می‌کنند، 56 درصد تا 10میلیون، 75.6 درصد تا 20 میلیون کارانه دریافت می‌کنند. همچنین تاکید می‌کنم که سقف کارانه تعیین شده در دانشگاه تهران 70 میلیون تومان است. بر این اساس 2.3 درصد یعنی 30 نفر هیئت علمی ما کارانه‌شان بالای 70 میلیون تومان می شود که ما آن را پرداخت نمی‌کنیم. این در حالیست که حجم کار این افراد بسیار زیاد است و در رشته‌های چشم، قلب، جراحی اطفال، زنان و رادیولوژی هستند که از صبح تا شب را در بیمارستان می‌گذرانند.

جعفریان با بیان اینکه اعدادی که اعلام کردیم رسمی و دقیق است، گفت: ما در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران بهترین هیئت علمی و افراد توانمند را می‌گیریم، با این حال کارانه‌های 75 درصدشان زیر 20 میلیون تومان است. همچنین 85 درصد هیئت علمی ما زیر 30 میلیون تومان، 92 درصد زیر 40 میلیون تومان کارانه دریافت می‌کنند و تنها 9 درصد آنها کارانه بالای 40 میلیون تومان می‌گیرند. بنابراین باید از کسانی که اعداد عجیب و غریب درباره کارانه پزشکان اعلام می‌کنند بگوییم که آنها را شفاف بگویند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: پول‌های طرح تحول در جای خودش خرج شده، افزایش تعرفه‌ها نیز طبق سیاست‌های کلی بوده و جزو احکام آن است؛ به طوری که در این سیاست‌ها آمده که تعرفه بخش خصوصی و دولتی یکسان شود. در حال حاضر با توجه به افزایش k، یک عمل جراحی در بیمارستان دولتی 88 هزار تومان و در بیمارستان خصوصی 360 هزار تومان است و هنوز به نقطه یکسان شدن تعرفه‌های بخش دولتی و خصوصی نرسیده‌ایم.

جعفریان با اشاره به افزایش کیفیت خدمات پزشکی گفت: طبق نظرسنجی‌ها مردم به میزان 80 درصد از خدمات پزشکی رضایت دارند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره میزان کارانه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: من جراح کبد هستم و آخرین کارانه‌ای که دریافت کردم یک میلیون و 200 هزار تومان بوده ا ست. البته تعداد اعمال جراحی من زیاد نیست، اما بیشترین کارانه‌ای که تا کنون گرفته‌ام یک میلیون و 800 تومان بوده است.

11 دانشکده، 16 بیمارستان و 15000 پرسنل در دانشگاه علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران شامل 11 دانشکده، 16 بیمارستان بوده و 15 هزار پرسنل در آن مشغولند گفت: دو سوم پرسنل ما در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی و مابقی در حوزه آموزش فعال هستند. همچنین بین 13 تا 14 هزار دانشجو داریم. از 16 بیمارستان ما نیز 9 بیمارستان تخصصی و هفت بیمارستان جنرال است.

وی با اشاره به مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران یعنی اسلامشهر، ری و جنوب تهران و همچنین جمعیت تحت پوشش این دانشگاه گفت: این دانشگاه دارای یکهزار و 650 عضو هیات علمی است و 36 درصد هیئت علمی ما را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین سهم ما از هیئت علمی در وزارت بهداشت 10 درصد و در تمام کشور 2.3 درصد است که 9 درصد تولید علمی کل کشور را تشکیل می‌دهد.

جعفریان افزود:‌ در دانشگاه ما در حوزه آموزش 245 برنامه آموزشی و 42 برنامه فلوشیپ داریم. همچنین 38 رشته تخصصی، 25 رشته فوق تخصص و 50 رشته فلوشیپ را در دانشگاه داریم.

تخت خالی در مجموعه بیمارستان‌های دانشگاه نداریم

وی با بیان اینکه بعد از طرح تحول نظام سلامت تقریبا تخت خالی در بیمارستان‌هایمان نداریم گفت: البته بجز بیمارستان رازی که در حوزه پوست فعالیت می‌کند و میزان بستری آن زیاد نیست. به جز این بیمارستان هیچ تخت خالی در هیچکدام از بیمارستان‌های ما وجود ندارد؛ به طوری که بر اساس آمار یک میلیون نفر در سال به اورژانس‌های ما مراجعه می‌کنند و 260 هزار بستری نیز داریم. البته همراه با افزایش ضریب اشغال بیمارستان‌ها، متوسط اقامت بیماران ما در حال کاهش است و متوسط آن در حال حاضر 4.13 روز است. حتی در بیمارستان‌هایی مانند فارابی ممکن است اقامت بیمار به یک روز برسد، اما در بیمارستان امام خمینی (ره) و چند بیمارستان دیگر همین عدد متوسط برای اقامت وجود دارد. البته تلاش می‌کنیم که وقتی که بیماری به تخت نیاز ندارد، بیمار دیگری را جایگزین آن کنیم.

وی با بیان اینکه برخی اقدامات جدید مانند سلول‌های بنیادی خون و پیوند مغز استخوان خونی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام می‌شود، گفت: از مجموع پیوند اعضا در کل کشور که نزدیک به 32 هزار پیوند بوده است نزدیک به یک سوم یعنی 11 هزار مورد آن برای دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده است.

لزوم ورود خیرین به حوزه‌های نامحسوس سلامت

وی با اشاره به تلاش‌های انجام شده طی سه سال گذشته جهت جلب حمایت‌های خیرین گفت: ارزش مادی کمک‌های خیرین به دانشگاه ما نزدیک به 40 هزار میلیارد تومان بوده است. در این راستا حدود یک ماه گذشته سومین همایش تجلیل از خیرین را با حضور وزیر بهداشت برگزار کردیم.

جعفریان ادامه داد: باید تاکید کنم که خیرین به نیازهای درمانی مستقیم و محسوس علاقه‌مندند اما باید توجه داشت که تنها این نیازها مدنظر نیست. در کشورهای دیگر خیرین فقط روی نیازهای درمانی مستقیم سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. بنابراین خیرین باید توجه داشته باشند که دانشجوی ما به خوابگاه نیاز دارد و اگر تسهیلات را برایش فراهم کنیم، انگیزه بیشتری برای کار در این حوزه پیدا خواهد کرد. خیرین ما فکر می‌کنند پژوهش کار خیر نیست در حالی که کمک به پژوهش در زمینه‌هایی مانند سرطان می‌تواند کمک بسیار زیادی به مردم کند.

تعهد حرفه‌ای فراتر از اخلاق عمومی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها در دانشگاه علوم پزشکی تهران توجه به تعهد حرفه‌ای و اخلاق پزشکی است، گفت: تعهد حرفه‌ای فراتر از اخلاق عمومی بوده و آن رفتاری است که ما برای آن آموزش می‌بینیم تا نسبت به بیماران‌مان متعهد باشیم. در این زمینه باید آموزش دهیم، ارزیابی کنیم و وضعیت را مورد بررسی قرار دهیم. بر این اساس برنامه مفصلی در حوزه اخلاق حرفه‌ای داریم که همه معاونت‌های دانشگاه درگیر آن هستند.

نقش کلیدی مردم در حفظ سلامت خود

جعفریان با بیان اینکه وظیفه ما حفظ سلامت مردم است، به نقش کلیدی مردم در این زمینه اشاره و اظهار کرد: سه عامل اول مرگ و میر در کشور بیماری‌های قلبی، سکته‌های مغزی و تصادفات است؛ به طوری که طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در سال 2012 در کشور ما 24 درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های قلبی، 10 درصد ناشی از سکته مغزی و هشت درصد ناشی از تصادفات بوده است. این مسئله‌ای است که مردم باید به آن توجه داشته باشند. بنابراین حفظ سلامت تنها برای پزشکان نیست، بلکه عوامل اجتماعی آن نیز بسیار مهم است. اگر کسی بیمار شد ما باید به او خدمات درمانی مناسبی ارائه دهیم، اما از طرف دیگر باید عوامل اجتماعی مخل سلامت را نیز کنترل کنیم. مثلا اگر در یک جاده هر روز تصادف می‌شود باید جاده را درست کرد نه اینکه بیمارستان بسازیم، اما ما بیمارستان سازیم. بنابراین باید سلامت را در اولویت برنامه‌هایمان قرار دهیم.

20 درصد بیماران روان حداقل خدمت کافی را دریافت می‌کنند

جعفریان با تاکید بر لزوم توجه به بار بیماری‌ها در کشور گفت: به عنوان مثال بار بیماری‌های روانی در کشور قابل توجه است و طبق گزارش‌ها 20 درصد بیماران روانی ما حداقل خدمت کافی را دریافت می‌کنند. باید توجه کرد که تابلو بیماری‌های روانی با سایر بیماری‌ها متفاوت است. بنابراین باید نحوه برخورد با این بیماران نیز متفاوت باشد. این عرصه‌ها به سلامت عمومی باز می‌گردند و ما باید چنین پیام‌هایی را منتشر کنیم و جامعه سالم‌تری داشته و از بار بیماری‌ها بکاهیم. نقش رسانه‌ها نیز در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

وی در پاسخ به سوالی درباره طرح رتبه بندی آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور (راد) که دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه دوم را به خود اختصاص داده بود، گفت: این رتبه بندی بر اساس برخی شاخص‌ها انجام می‌شود. ما خودمان را غیرقابل رقابت نمی‌دانیم و همانقدر که ما با دانشگاه‌های دیگر رقابت می‌کنیم آنها نیز با ما در رقابت هستند. بنابراین رتبه‌ها بسته به نوع شاخص‌ها می‌توانند متفاوت باشند. با توجه به تغییر شکل جمع آوری اطلاعات در این رتبه بندی در سال جاری که مبتنی بر سامانه بود، مشکلاتی در ارسال اطلاعات‌مان ایجاد شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94111308469
  • خبرنگار : 71531