مدیرعامل شرکت صادرات گاز طبیعی درباره توافق شرکت گاز و نیروگاهها در مورد صادرات برق گفت: در این مورد ما به هیچ وجه وارد حیطه وزارت نیرو نمیشویم، بلکه هر شرکتی که قرار است این کار را انجام دهد باید از توانیر و وزارت نیرو اجازه داشته باشد.
علیرضا کاملی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، دربارهی سهم شرکت گاز از صادرات برق توسط نیروگاهها براساس تفاهمنامهای که با آنها داشته است، اظهار کرد: در این مورد دو حالت وجود دارد؛ اول اینکه خودمان گاز را به عنوان آورده سرمایه به نیروگاه وارد میکنیم و نیروگاه نیز به عنوان دارنده تجهیزات آن را به برق تبدیل میکند و برق فروخته میشود. سپس از درآمد حاصل از فروش هزینه دو طرف کم خواهد شد و سود حاصل نسبت به میزان آورده هر یک از طرفین تقسیم میشود.
وی دربارهی روش دیگر تقسیم درآمد صادرات برق خاطر نشان کرد: نوع دوم این است که قیمت گاز خوراک نیروگاه براساس نرخ مشخص تعیین شود و ما پس از صادرات آن را از نیروگاهها دریافت کنیم.
مدیرعامل شرکت صادرات گاز طبیعی دربارهی برخی اظهارنظرها که معتفدند انعقاد تفاهمنامه بین شرکت صادرات گاز و نیروگاهها دخالت در کار وزارت نیرو است، بیان کرد: ما وارد حیطه وزارت نیرو نمیشویم و هر شرکتی که قرار است این تفاهم را اجرا کند باید از توانیر و وزارت نیرو اجازه لازم را دریافت کند.
کاملی با اشاره به اینکه طرح وزارت نفت برای صادرات برق به تشویق سرمایهگذاری در حوزه ایجاد نیروگاه کمک میکند، گفت: براساس این طرح سرمایهگذاران تشویق میشوند که نیروگاههای جدید با راندمان بالا درست کنند.
وی با تاکید بر اینکه شرکت توانیر شرایط ایجادچنین نیروگاههایی را ندارد، تصریح کرد: شرکتهای خصوصی این توان را دارند که نیروگاههایی با راندمان بالای 60 درصد ایجاد کنند که صادرات برق از آن نیز توجیه اقتصادی داشته باشد.
به گفته مدیر عامل شرکت صادرات گاز طبیعی صادرات برق از نیروگاههای فعلی که راندمان آن چیزی در حدود 37 درصد است صرفه اقتصادی ندارد.
کاملی دربارهی ایجاد کارگروه مشترک و تعامل با وزارت نیرو و توانیر برای کسب مجوز اجرای توافق بین شرکت صادرات گاز و نیروگاهها اظهار کرد: ما آمادگی این کار را داریم و وزارت نفت و نیرو در دولت آمادگی دارند که برای طرحهایی که باعث افزایش درآمد در کشور میشود تعامل کنند.
انتهای پیام