درخواست‌ برای اخراج سفیر عربستان از عراق پس از اظهارات‌ مداخله‌جویانه

نیروهای مردمی عراق از دولت این کشور خواستند سفیر عربستان در بغداد را به دلیل اظهارات نامناسبی که علیه این نیروها ایراد کرده، اخراج کند.

نیروهای مردمی عراق از دولت این کشور خواستند سفیر عربستان در بغداد را به دلیل اظهارات نامناسبی که علیه این نیروها ایراد کرده، اخراج کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت النشره، نیروهای مردمی عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند: سفیر عربستان در بغداد با اظهاراتی که در تلویزیون سومریه نیوز ایراد کرد تمامی حد و مرزها و جایگاه دیپلماتیک را زیر پا گذاشته و نشان داد که نیت و قصد پنهانی برای فرستادن وی از سوی کشوری که حامی تروریسم است، وجود دارد تا این سفیر در کشوری حضور داشته باشد که همچنان خون شهروندانش به دلیل تروریست‌های دست پرورده کشورش ریخته می‌شود.

در این بیانیه تاکید شده است: اظهارات متجاوزانه این سفیر علیه نیروهای مردمی و دولت تنها بر پافشاری ما برای مبارزه با داعشی‌ها و جنگ با حامیان آنها در داخل و خارج می‌افزاید.

نیروهای مردمی در این بیانیه از دولت و وزارت خارجه عراق خواستند تا به دلیل اظهارات متجاوزانه این سفیر علیه مردم و نیروهای مردمی و اکاذیبی که ایراد کرده و موجب فتنه در میان مردم عراق می‌شود، اخراج کند.

در ادامه این بیانیه تاکید شده است که عراق همواره با همت و شجاعت قهرمانان خود از جمله نیروهای مردمی و نیروهای مسلح و سفارشات مرجعیت دینی و حمایت تمامی گروه‌های حامی صلح در جهان سربلند و یکپارچه باقی خواهد ماند.

خالد الاسدی، عضو کمیته روابط خارجه پارلمان عراق نیز گفت: ما اظهارات ثامر السبهان، سفیر عربستان در بغداد را درباره نیروهای مردمی و مداخله وی در امور عراق را که از چارچوب دیپلماتیک خارج شده و به نفع تقویت روابط میان دو کشور نیست، محکوم می‌کنیم.

وی از وزارت خارجه خواست تا السبهان را احضار کرده و از وی بخواهد تا درباره اظهاراتش در تلویزیون سومریه توضیح بدهد؛ اظهاراتی که بیانگر جهل سیاسی، گمراهی و مداخله مستقیم در امور عراق و برانگیختن نزاع طایفه‌ای است.

نیروهای مردمی عراق

وی گفت: من به خاطر احترام به هیبت و حاکمیت عراق خواهان اخراج سفیر عربستان هستم.

ثامر السبهان در گفتگو با سومریه مدعی شد: مخالفت کردها و ساکنان الانبار با ورود نیروهای مردمی به مناطق‌شان نشان دهنده عدم مقبولیت این نیروها از سوی جامعه عراق است. آیا دولت عراق حضور نیروهای سنی مثل نیروهای شیعی کنونی و مسلح کردن آن‌ها به همین روش را می‌پذیرد؟ چرا دولت عراق تنها سلاح را در دست نیروهای مردمی شیعه گذاشته است؟

وی ایران را به مداخله در امور داخلی عراق و تاسیس شبه نظامیان مسلح متهم و بر لزوم ایجاد راهکار ریشه‌ای برای فضایی تاکید کرد که در ظهور داعش و تروریسم نقش داشته است.

السبهان تاکید کرد: گروه‌هایی که موجب حوادث اخیر در مقدادیه شدند با داعش تفاوتی ندارند. نقش نیروهای مردمی در حوادث مقدادیه چه بوده است؟

وی درباره درخواست خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین درباره منحل کردن نیروهای مردمی گفت: کسی که به خطابه‌های روز جمعه سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان و اظهارات مقتدی صدر، رهبر جریان صدر گوش بدهد خطری را که مراجع دینی شیعی به دلیل این گروه‌ها احساس کرده‌اند را درک می‌کند.

السبهان همچنین مدعی شد: نمر باقر النمر، روحانی شیعه عربستانی از طریق تحریک به تروریسم و تاسیس جمعیت‌های سری راه تروریسم را در پیش گرفت، 11 تن از نیروهای امنیتی را کشت، تعدادی از تاسیسات در عربستان را به آتش کشید و بیعتش با پادشاه را پس گرفت. تمامی این اقدامات در اسلام حرام محسوب می‌شود و چگونه یک روحانی دست به چنین اقدامی می‌زند.

السبهان تاکید کرد: واکنش‌های عراق به اعدام نمر موجب تعجب ما شد به ویژه اینکه آن‌ها حمله به سفارت ما در ایران را محکوم نکردند.

وی فاش کرد که سفارتخانه عربستان تهدیداتی را دریافت کرده که آن را جدی گرفته اما دولت و رهبران عراق عاقلانه با آن برخورد کردند.

السبهان گفت: من دریافتم که سنی‌های عراق به دلیل عدم حمایت از آن‌ها از ما خشمگین هستند. آن‌ها به من گفتند که عربستان سنی‌های عراق را رها کرده و مجبورند به تنهایی با سرنوشتشان مواجه شوند.

وی تاکید کرد: اگر عربستان در امور عراق مداخله می‌کند پس چرا سنی‌های این کشور از ما ناراضی هستند. عربستان از هیچ گروهی به ضرر گروه دیگر حمایت نمی‌کند و همواره با دولت‌هاست نه با افراد و طایفه‌ها.

السبهان گفت: ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان به من گفت که به عراق و عراقی‌ها به یک چشم و یک قلب و یک عقل نگاه کنم. عراق به کمک برادرانش نیاز دارد اما در عین حال باید اوضاع عراق به دست خود عراقی‌ها حل شود.

این در حالی است که عربستان اواخر سال 2015 بعد از 25 سال قطع رابط دیپلماتیک سفارت خود را در بغداد بازگشایی کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۴ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94110401580
  • خبرنگار : 71516