معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: 500 هزار صندلی خالی در دانشگاه آزاد وجود دارد.
طه هاشمی در گفتوگو با خبرنگار«دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، افزود: ارتقای کیفیت آموزشی و ارائه تحصیلات تکمیلی از جمله برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی برای پرکردن صندلیهای خالی موجود است.
وی با انتقاد از سیاست غلط دولت گذشته برای توسعه مراکز دانشگاهی کشور گفت: تعدد مراکز دانشگاهی در کشور به دانشگاه آزاد ضربه ای وارد کرد که منجر به کاهش جذب دانشجو شده است، اما کیفی سازی و ارائه تحصیلات تکمیلی منجر به حفظ آن شد.
به گفته وی، هم اکنون بالغ بر 400 هزار نفر متقاضی تحصیلات تکمیلی در مقطع دکترا و 900 هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد برای ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، به طوری که بیش از 80 درصد از متقاضیان تحصیلات تکمیلی در کشور علاقمند به ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سیاست دانشگاه ایجاد رشته های تحصیلات تکمیلی در تمامی واحدهاست، افزود: اعتقاد داریم که تحصیل دانشجوی بومی در شهری که سکونت دارد به مراتب موجب کاهش آسیب های اجتماعی خواهد بود تا اینکه این دانشجو بخواهد در شهر دیگری یا خارج از کشور به تحصیلات تکمیلی بپردازد.
وی تصریح کرد: باید مانع از سنگ اندازیهایی شد که می خواهد دانشگاه آزاد را از مسیر توسعهای خود بازدارد، از این رو با رویکرد توسعه تحصیلات تکمیلی به دنبال تولید علم و تبدیل آن به ثروت هستیم.
وی با بیان اینکه شعار ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی با مدیریت جدید این دانشگاه محقق شده است، افزود: سیاست دانشگاه در دوره جدید حرکت از توسعه کمی به سمت توسعه کیفی است.
به گفته وی، دوراندیشی موسسان دانشگاه آزاد اسلامی منجر به تبدیل شدن این دانشگاه به یکی از بزرگترین مجموعه های علمی شده است و هم اکنون بالغ بر پنج میلیون و 500 هزار دانش آموخته فارغ التحصیل با ارائه پایان نامههای علمی از افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی است.
وی با بیان اینکه بالغ بر نیمی از فارغ التحصیلان کشورمان پس از انقلاب از دانشگاه آزاد اسلامی بوده است، افزود: حرکت دانشگاه آزاد اسلامی بر مبنای برنامه محوری منجر به کسب این موفقیت شده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ادغام 470 واحد دانشگاهی این مرکز علمی به جز واحدهای سما اظهار کرد: سیاست مدیریت جدید ادغام واحدها بود که هم اکنون به زیر 400 واحد رسیده است.
وی طراحی برنامههای راهبردی و تشکیل شوراهای فرهنگی و اجتماعی را گامی در جهت تبدیل علم به ثروت دانست و افزود: برای تبدیل علم به ثروت به دنبال ارتباط موثر با صنعت و بازار کار مرتبط بودهایم که به توفیقاتی هم دست یافتهایم.
هاشمی تقویت شرکتهای دانش بنیان را در تبدیل علم به ثروت موثر دانست و افزود: این عامل گامی در جهت تقویت حوزه تحقیقی و پژوهشی دانشگاه شده که از تاکیدات رهبر معظم انقلاب و از اولویت های برنامه ششم توسعه در حوزه علمی و فناوری است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: بیش از 98 درصد درآمد دانشگاه متکی به شهریههای دانشجویی بوده است، اما با تدبیر مدیریت جدید قرار بر این شده است که تا پایان سال 96 حدود 60 درصد درآمد متکی به شهریههای دانشجویی باشد و 40 درصد از طریق فعالیت شرکتهای دانش بنیان صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه 600 شرکت دانش بنیان تاسیس شده است، افزود: برای تحقق این سیاست خردمندانه با طراحی سامانه الکترونیکی زمینه تولید و فروش محصولات شرکتهای دانش بنیان فراهم می شود.
وی افزود: انتظار ما از بزرگترین دانشگاه جامعه محور، فعالیت چند بعدی است یعنی دانشجوی این دانشگاه هم تحصیل کند و هم در حوزه پژوهش و تحقیق فعالیت کند تا بتواند در اجتماع تاثیرگذار باشد.
طه هاشمی درباره افزایش آمار هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی در سالهای آینده گفت: تا پایان سال 96 حدود 20هزار عضو هیات علمی تمام وقت به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی افزوده خواهد شد.
وی با بیان اینکه تاکنون بالغ بر 11 هزار هیات علمی از مجموع این 20 هزار نفر جذب شده است، افزود: این تعداد هیات علمی جذب شده در حالی صورت می گیرد که دولتی ها دو هزار نفر جذب خواهند کرد.
هاشمی همچنین درخصوص ناکافی بودن فعالیت شرکتهای دانش بنیان در حوزه علوم انسانی افزود: در حوزه فرهنگی و اجتماعی، دانشگاه آزاد بر لزوم فعالیت این شرکتها در عرصه علوم انسانی و عرصه فرهنگی ورزشی تاکید کرده است.
به گفته وی، نباید فعالیت شرکت های دانش بنیان فقط در حوزه فنی و مهندسی باشد بلکه توسعه این گونه فعالیتها در حوزه علوم انسانی و فرهنگی و ورزشی نیاز است.
هاشمی الزامات تحقق این مهم را ایجاد مراکز نوآوری در علوم انسانی و حوزه فرهنگی و ورزشی توام با پارکهای فناوری دانست.
انتهای پیام