از چند ماه قبل که شهرداری تهران مراکز بهاران را در چند منطقه برای پذیرش معتادان بهبودیافته اختصاص داده، مردم این محلات بارها اعتراض کردهاند. اعضای شورای شهر تهران و شهرداری در این مدت برای جلب رضایت مردم اقدام کردند اما این اعتراض همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایسنا، «شرق» در ادامه نوشت: استدلال مردم این محلات و بهویژه حکیمیه این است که در سالهای گذشته شهرداری تهران پروژههای مشکلداری مثل مرکز فروش دام، مرکز فروش خودرو، بازیافت زباله و زبالهسوز را به این محله آورده است و در یک تصمیم دیگر میخواست مرکز فروش پرندگان را هم در همین محدوده اجرائی کند که به دلیل مخالفت اهالی این پروژه متوقف میشود. به عبارتی، نه تنها این محله خدمات خاصی را در ازای این زحمت و خسارت دریافت نکرده بلکه حالا با این پروژه بهاران شهردار تهران خسارتی دیگر را به مردم شرق تهران وارد میکند.
حسین طلا رئیس مجمع نمایندگان تهران مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیگیریهای موضوع جمعآوری معتادان متجاهر شهر تهران از ٢,٥ سال گذشته از شهرداری و سایر ارگانهای دخیل، گفت: سال ٩٢ که این موضوع را دنبال میکردیم تعداد معتادان متجاهر شهر تهران هفت هزار نفر بود و فضاهای مناسبی هم برای نگهداری این افراد و بهویژه کودکان و زنان نداشتیم و بسیاری از این افراد در خیابانها باقی میماندند. حالا این تعداد در اثر نبود توجه مناسب و برنامهریزی و ساماندهی، به ١٥ هزار معتاد متجاهر رسیده و شرایط نگرانکنندهای را به وجود آورده است.
وی با اشاره به ارگانهای متولی در این مسئله که هر کدام نقصها و کمبودهایی در اجرا داشتهاند، گفت: شهرداریها فقط در صورتی که استانداریها نتوانند کاری انجام دهند و از آنها خواسته شود، میتوانند به این مسئله ورود کنند و اقدامات شهرداری تهران تاکنون بیش از وظایف آن بوده است. یکی از دلایل این اقدامات هم آسیبهای بسیار زیاد برخی از مناطق شهر تهران نظیر هرندی، دوربرگردان ملاصدرا یا فرحزاد بوده که باید هر چه سریعتر در مورد آنها اقداماتی صورت میگرفت.
طلا به اقدامات صورتگرفته در چند هفته گذشته برای جمعآوری معتادان متجاهر در این محلات و سایر نقاط شهر، گفت: مسئله این است که این معتادان پس از ترک اجباری یا اختیاری به کجا میروند؟ چه میخورند؟ چه کاری دارند؟ و یا کجا زندگی میکنند؟ به عبارتی، مسئله مهارتآموزی و مراقبت برای جلوگیری از برگشت به چرخه اعتیاد اهمیت دارد و مجموعههای «بهاران» که شهرداری تهران اقدام به راهاندازی آنها کرده، برای همین مهارتآموزی و مراقبت از بیماران بهبودیافته از اعتیاد است و افراد معتاد به این محلها نمیروند.
وی در پاسخ به این سوال که طبق گفته کارشناسان، ٨٠ درصد از بهبودیافتگان اعتیاد پس از چند ماه برگشت به بیماری دارند و نگرانی اصلی مردم اطراف این مراکز بهاران از جمله حکیمیه و محلاتی، در منطقه ١٤ و ١٧ هم همین مسئله است، گفت: استدلال مردم این محلات را قبول داریم و حرفشان در مورد بدنامشدن محله و افت قیمت مسکن پذیرفتنی است. مردم این محلات نگران انگ اجتماعی هستند و میگویند دختران و خانوادهها در محلاتی مثل «امینآباد» که با عنوانی برای بیماران روانی سالها همراه شده، هنوز دچار مشکل هستند. همین تصور غلط میتواند در مورد این محلات هم وجود داشته باشد و مردم در محلهای به نام «زهتابی» در منطقه ١٧ و یا محلهای دیگر در منطقه ١٤ هم همین استدلالها را دارند.
رئیس مجمع نمایندگان تهران با اشاره به جلسه هفته گذشته شهرداری، بهزیستی، نیروی انتظامی، قوه قضائیه و سایر ارگانهای متولی که در مجلس برگزار شد، گفت: آقای هوشیار پارسیان مسئول اقدامات شهرداری، آقای رحمتالله حافظی مسئول هماهنگی با شورایاران و خانم طبیبزاده به عنوان نماینده از سوی مجلس برای کمیته مشترک بررسی فضای اطراف مراکز بهاران انتخاب شدهاند. قرار شد این کمیته پس از بررسی شرایط اعلام کند که ادامه فعالیت این مراکز در آن نقاط از تهران به صلاح است یا میتواند صدماتی را در پی داشته باشد. در صورتی که نظرشان مبنی بر جابهجایی باشد، بهزیستی باید محل جدیدی را معرفی کند.
طلا در پاسخ به این سؤال که مسئله اصلی شکایت مردم است و احتمال توافق شورایاران با مسئولان شورا و شهرداری وجود دارد، گفت: به هر صورت مردم این محلات افرادی را به عنوان شورایار و عضو شورای شهر انتخاب کردهاند و باید به آنها اعتماد کرد. درعینحال، آنچه من از نماینده شورایاریها در جلسات دیدهام، خلاف این مسئله را نشان میداد و مشخص بود که این شورایاران از سوی مردم محل تحت فشار هستند.
انتهای پیام