دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور بر لزوم شناسایی دقیق مشاغل سخت و زیان آور تاکید کرد و از وزارت کار خواست تا با توجه به حذف تبصرههای ضد اشتغال از برنامه ششم، از نظرات تشکلهای کارگری در خصوص مواد جایگزین آن استفاده کند.
رحمت الله پورموسی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: اکنون که تبصرههای ضد اشتغال در برنامه ششم حذف شده است باید در قالب یک کارگروه سه جانبه مواد جایگزین تبصرهها مورد بحث و بررسی قرار گیرد و از نظرات و پیشنهادات تشکلهای کارگری استفاده شود.
وی افزود: با توجه به اینکه در برنامههای توسعه چهارم و پنجم این ماده گنجانده شده بود دولت میتواند در برنامه ششم ماده ۱۰ قانون نوسازی و بازسازی صنایع را در بحث بازنشستگی پیش از موعد لحاظ کند.
این مقام مسوول کارگری در ادامه به تبصره 24 برنامه ششم اشاره و اظهار کرد: پیشنهاد ما در خصوص تبصره مذکور این است که به جای کم کردن سنوات ارفاقی، همچون روال قبلی سخت و زیان آور بودن شغل را به درستی شناسایی کنند و هر شغلی را در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار ندهند.
دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور متذکر شد: بر اساس تبصره دو ماده 76 قانون تامین اجتماعی، افرادی که حداقل 20 سال متوالی یا 25 سال متناوب در کارهای سخت و زیانآور و مخل سلامتی اشتغال داشته و در هر مورد حق بیمه مدت مذکور را به سازمان پرداخت کرده باشند می توانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند که هر سال سابقه پرداخت حقبیمه در کارهای سخت و زیان آور 1.5 سال محاسبه میشود.
وی گفت: خواسته ما این است که قانون مشاغل سخت و زیان آور همچنان به قوت خود باقی بماند منتها شغلهای سخت و زیان آور را واقعی کنند و هر شغلی را سخت و زیان آور تلقی نکنند.
پورموسی در پایان تاکید کرد: وزارت کار پیشنهادات تشکلها و انجمنهای صنفی کارگری را در خصوص مواد جایگزین تبصرههای حذف شده برنامه ششم بشنود و در خصوص تبصرههای مربوط به حوزه کار و کارگری با آنها مشورت کند.
انتهای پیام