یک طراح صنعتی اتریشی، دستگاهی را ابداع کرده که میتواند رطوبت هوا را استخراج و آن را به آب آشامیدنی متراکم تبدیل کند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دستگاه دستی کریستوف رتزار موسوم به Fontus میتواند به دوچرخه متصل شود تا دوچرخهسواران طی مسافتهای طولانی آب آشامیدنی داشته باشند.
این فناوری با استفاده از اصل اولیه تغلیظ کار میکند که میتوان آن را زمانی که بطری نوشیدنی از فریزر در محیط عادی قرار گرفته و رطوبت در اطراف آن ایجاد میشود، مشاهده کرد.
دستگاه خورشیدی Fontus از یک خازن تشکیل شده که به مجموعهای از سطوح آبگریز متصل است. زمانی که دستگاه، هوا را به داخل میکشد و این سطوح سرد میشوند، فرآیند تغلیظ اتفاق میافتد.
ابتکار «رتزار» میتواند در یک ساعت، تا نیم لیتر آب را با دمای بین 30 تا 40 درجه سانتیگراد و رطوبت بین 80 تا 90 درصد تولید کند.
نمونه پیشساخت شامل یک فیلتر در جلو بطری است که غبار و میکروبها را از آب دور نگه میدارد اما در حال حاضر هنوز فیلتری برای بیرون راندن آلایندههای مضر احتمالی در این دستگاه استفاده نشده است.
رتزار همچنین روی یک نسخه مستقل کار میکند که از یک ونتیلاتور وارونه برای مکیدن هوا به داخل سیستم استفاده میکند. این نسخه نسل آینده میتواند در مناطقی از جهان که رطوبت بالایی داشته؛ اما آب آشامیدنی کم است، مورد استفاده قرار بگیرد.
انتهای پیام