عضو هیاترییسه خانه صنعت و معدن ایران گفت: با اجرای برجام و لغو تحریمها تمام مشکلات اقتصادی کشور حل نخواهد شد و چاره حل این مشکلات، اقتصاد مقاومتی است.
بیژن پناهیزاده در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: ایران یک کشور نفتی است و اقتصاد آن به نفت وابسته است زیرا پول نفتی که فروخته میشود مستقیم وارد اقتصاد کشور میشود.
وی افزود: در دوران گذشته نتوانستیم به خوبی از قیمت بالای فروش نفت بهرهمند شویم و با مدیریت ضعیفی که در این حوزه در کشور وجود داشت مشکلات فراوانی برای بخشهای خصوصی و تولیدکنندگان به وجود آمد.
پناهیزاده تصریح کرد: این مدیریت ضعیف در دوران پیش از تحریم باعث شد تا در هنگام تحریمها اقتصاد کشور دوام نیاورد و به نوعی در این دوران با مشکلات فراوانی روبهرو شود.
وی گفت: رفع تحریمها و اجرای برجام از نظر روانی موثر خواهد بود و تأثیرات خود را بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت اما تمامی مشکلات اقتصادی کشور با لغو تحریمها حل نخواهد شد.
پناهیزاده خاطرنشانکرد: با رفع تحریم میتوانیم به مبادلات تجاری، صادرات و واردات بپردازیم همچنین پولهای بلوکه شده در دوران تحریم نیز به سوی کشور روانه خواهند شد که این مسأله یکی از فواید اجرای برجام است و به اقتصاد کشور نیز کمک میکند.
وی در خصوص تصمیمگیری مناسب توسط دولت برای پولهای بلوکه شده در دوران تحریم خاطرنشان کرد: دولت باید پولهای بلوکه شده در دوران تحریم را به بخش خصوصی و تولیدکنندگان کمک کند زیرا تولیدکنندگان در آن دوران تمام ضرر و زیانهای تحریمها را به جان خریدند و مشکلات تحریم فقط بر دوش آنها بود.
وی ادامهداد: دولت در دوران تحریمها ضرر و زیان خاصی ندیده است بلکه بخشخصوصی و تولیدکنندگان بودند که متحمل مشکلات فراوانی در این دوره شدند و بخش عظیمی از بار مالیاتی کشور را نیز توسط آنها پرداخت شد.
پناهیزاده خاطرنشان کرد: دولت باید پولهای بلوکه شده را به بخشخصوصی و به سوی تولید روانه سازد تا شاهد اشتغال و افزایش تولید در این حوزه باشیم؛ در غیر این صورت رفع تحریمها تأثیری بر رفع مشکلات اقتصادی کشور نخواهد داشت.
وی گفت: اقتصاد کشور از درون دچار مشکلات فراوانی است و نمیتوان آینده روشنی را برای آن پیشبینی کرد؛ بنابراین اجرای برجام و رفع تحریمها کمک چندانی به حل مسائل اقتصادی نمیکند بلکه باید به وسیله اقتصادی مقاومتی به آن کمک کرد.
انتهای پیام