توسعه برنامه‌های هسته‌ای کره شمالی به رغم فقر و تحریم

تحلیل‌گران می‌گویند، کره شمالی برنامه هسته‌ای 2 / 3 میلیارد دلاری خود را با وجود فقر و تحریم‌های بین المللی و با استفاده از تکنولوژی بومی وکارگر مجانی توسعه می‌دهد.

تحلیل‌گران می‌گویند، کره شمالی برنامه هسته‌ای 2 / 3 میلیارد دلاری خود را با وجود فقر و تحریم‌های بین المللی و با استفاده از تکنولوژی بومی وکارگر مجانی توسعه می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، با این حال اما تسلیحاتی که کره شمالی آزمایش کرده است در قیاس بسیار کوچک و ساده هستند. بودجه‌ای هم که این کشور به برنامه هسته‌ای خود اختصاص می‌دهد براساس برآوردها در سال 2011 در آخرین رده قرار دارد.

کل هزینه برنامه هسته‌ای پیونگ یانگ در این سال تقریبا 700 میلیون دلار برآورد شده است که آن را در آخرین رتبه کشورهای اتمی قرار می‌دهد. این در حالی است که برای مثال پاکستان تقریبا 2 / 2 میلیارد دلار و آمریکا 3 / 61 میلیارد دلاربه برنامه‌های هسته‌ای خود اختصاص داده‌اند.

ساخت وساز مرکز تحقیقاتی یونگ بایون، به عنوان مهمترین تاسیسات هسته‌ای کره شمالی 600 تا 700 میلیون دلار هزینه داشته است. راکتور کوچک یونگ بایون که ساخت آن در سال 1979 و براساس تکنولوژی دوران شوروی آغاز شد تنها قابلیت تولید 5 مگاوات انرژی را دارد.

یکی از دیپلمات‌های کره شمالی که در سال 2009 از این کشور گریخت درباره هزینه‌های اتمی کشورش می‌گوید: در حقیقت پیونگ یانگ هزینه زیادی صرف برنامه اتمی‌اش نمی‌کند. نیروی کار آنها مجانی کار می‌کنند و به جز تعدادی تجهیزات وارداتی سایر وسایل در خود کشور ساخته می‌شوند.

اما پرداخت هزینه همین تجهیزات هم برای کشوری که ارزش اقتصادی‌اش 4 / 28 میلیارد دلار در سال 2014 بوده دشوار است.

با وجود تحریم‌های سنگین کره شمالی هنوز سلاح‌های کوچکی به برخی خریداران می‌فروشد علاوه بر این این کشور تقریبا سالی 200 الی 300 میلیون دلار از صادرات کارگر به لهستان و مغولستان کسب درآمد می‌کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ دی ۱۳۹۴ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94102313653
  • خبرنگار :