فرهادی مطرح کرد

سهم بسیار ناچیز علوم انسانی در نشریات انگلیسی زبان کشور

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که از یکهزار و 120 نشریه علمی، 630 نشریه در حوزه علوم انسانی فعال هستند، گفت: سهم علوم انسانی در نشریات انگلیسی زبان بسیار ناچیز است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که از یکهزار و 120 نشریه علمی، 630 نشریه در حوزه علوم انسانی فعال هستند، گفت: سهم علوم انسانی در نشریات انگلیسی زبان بسیار ناچیز است.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا،‌ دکتر فرهادی در مراسم سالگرد پنجاهمین سال تاسیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با تاکید بر این که در حال حاضر دولت در حال تدوین و تصویب برنامه‌ی ششم توسعه است، افزود: در بخش علم و فناوری پیش‌بینی‌های خوبی صورت گرفته است که امیدواریم با تحقق آن جهت‌گیری‌های خوبی در طی برنامه ششم داشته باشیم.

وی با اشاره به 50 سال فعالیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اظهار داشت: جامعه انسانی یک نهاد فرهنگی است که علوم انسانی عضو هدایت‌گر سیاسی و اجتماعی کشورها محسوب می‌شود.

فرهادی اظهار داشت: معمولا هر گاه از توسعه اقتصادی سخن به میان می‌آید، علوم مهندسی به ذهن متبادر می‌شود و این در حالیست که علوم انسانی مبنا و زمینه‌ساز توسعه همه جانبه و پایدار کشورها است.

وی با تاکید بر این که باید در جامعه نقش علوم انسانی تعیین شود، یادآور شد: با در نظر گرفتن جایگاه مناسب علوم انسانی باید نسبت به تبدیل شدن علوم انسانی به ثروت در حوزه‌هایی چون حقوق، علوم اجتماعی، مدیریت، اقتصاد و روابط بین‌الملل اقدام شود.

وزیر علوم، با اشاره به اهمیت علوم انسانی در ایجاد تفکر انتقادی خاطرنشان کرد: داشتن تفکر انتقادی یکی از ملزومات و نشانه‌های توسعه یافتگی است.

وی با تاکید بر این که دامنه علوم انسانی از دامنه سایر علوم پیچیده‌تر است، یادآور شد: دلیل آن این است که در علوم انسانی با انسان سر و کار داریم و یافتن راه حل برای انسان چند بعدی ساده نیست.

وی با تاکید بر این که علوم انسانی در کشور در دهه‌های اخیر در بعد کمی توسعه یافته است، اظهار داشت: ولی این علوم نتوانسته نقش خود را در جامعه ایفا کند که این امر ناشی از پراکندگی اعتبارات و متولیان و فقدان برنامه‌ریزی این حوزه بوده است.

وی ادامه داد: در این راستا در وزارت علوم اقدام به تشکیل شورای توسعه پژوهش علوم انسانی شده است که این شورا در حال برنامه‌ریزی، مدل‌سازی و ورود فناوری‌ها به این حوزه است و امیدوارم زمینه پژوهش در حوزه علوم انسانی را فراهم کند.

فرهادی با تاکید بر این که در حوزه علوم انسانی حرف برای گفتن زیاد داریم، به سیاست‌های وزارتخانه در جهت توسعه علوم انسانی اشاره کرد و گفت: در این راستا برای تقویت دانشگاه‌ها و هدایت آنها به سمت حل مشکلات کشور و ایجاد دانشگاه‌های ماموریت‌گرا تلاش‌های خوبی شده است.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: علاوه بر دانشگاه‌ها ما نیز از پژوهشگاه‌ها انتظاراتی داریم به گونه‌ای که از پژوهشگاه علوم انسانی انتظار داریم تا فعالیتهای خود را معطوف به حل معضلات علوم انسانی کند.

وی تاثیر فناوری‌های نوین در سبک زندگی را از دیگر انتظارات وزارت علوم از پژوهشگاه علوم انسانی نام برد و ادامه داد: در این زمینه انتظار داریم تا این پژوهشگاه الگوهای کارآمدی در زمینه سبک زندگی مبتنی بر آراء و نظرات دینی و اسلامی ارائه دهد.

فرهادی ادامه داد: علاوه بر آن از این پژوهشگاه انتظار می‌رود تا در حوزه‌های پژوهش‌های علوم انسانی این پژوهشگاه نقش پررنگ‌تری داشته باشد چرا که تولیدات حوزه علوم انسانی بسیار کم است.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: برنامه این وزارتخانه حمایت از نشریات بین‌المللی و ارتقاء آنها است.

فرهادی فعال کردن مراکز رشد در حوزه علوم انسانی را از دیگر برنامه‌های این وزارتخانه نام برد و یادآور شد: تا کنون شش مرکز رشد علوم انسانی و هنر در اصفهان در دانشگاه‌های اصفهان، تبریز، فردوسی مشهد و قم راه‌اندازی شده است ولی این تعداد کافی نیست و بنا داریم که در این زمینه بیشتر فعالیت کنیم.

فرهادی همچنین خاطرنشان کرد:‌از دانشمندان و محققان حوزه علوم انسانی انتظار می‌رود که در جریان تولیدات علوم انسانی بومی نقش پررنگ‌تری ایفا کنند و با حضور در کنفرانس‌های جهانی دستاوردهای محققان کشور را به جهانیان معرفی کنند.

وزیر علوم ابراز امیدواری کرد که محققان این حوزه بتوانند در تولید و عرضه آثار ارزشمند با تکیه بر میراث ایرانی و اسلامی گام‌های موثری بردارند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ دی ۱۳۹۴ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94102112229
  • خبرنگار : 30057

برچسب‌ها