سفیر ایتالیا در ایران از تحقق وعدههای این کشور برای برپایی نمایشگاه «پیکرهای برای صلح، تندیسهای پنهلوپه از تخت جمشید تا روم» در موزه ملی ایران خبر داد.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، «مائورو کونچیاتوری» اظهار کرد: حدود سه ماه و نیم پیش با وزیر فرهنگ ایتالیا در موزه ملی ایران جمع شدیم تا مراسم افتتاحیه نمایشگاه را برگزار کنیم. حرفهای مسئولان ایران در آن روز، حالا محقق شد و ما توانستیم تعهدات خود را به خوبی عملی کنیم.
او افزود: موزه ملی ایران و موزه واتیکان یک وظیفه خطیر و بلند پروازانه داشتند و هدفشان این بود که نمایشگاهی از یک خاطرهی صلحآمیز از 2500 سال پیش برپا کنند، آنهم با حضور چهار مجسمهای که هیچگاه با یکدیگر و در هیچ مکانی به نمایش درنیامده بودند.
وی با بیان اینکه معتقدم مجموعهی «ایران، ایتالیا و واتیکان» یک مجموعه سه نفرهی درست بود که توانست یک داستان تاریخی را به درستی روایت کند، افزود: مردم میدانند خاطرات گذشته بخشی از وجود ما هستند، خاطراتی که حافظه مردم را تشکیل میدهند. فکر میکنم ما تنها موفق شدیم به مخاطبانی که از نمایشگاه بازدید کردند، خاطره صلح را یادآوری کنیم.
او سپس اظهار کرد: قدم اول برای برگزاری این نمایشگاه را خواهر بزرگ «پنه لوپهها» در ایران برداشت و برای اولینبار از ایران خارج شد و در کنار سه خواهر دیگر خود در ایتالیا به نمایش درآمد، پس از آن سه خواهر به همراه خواهر ایرانی خود به ایران آمده و در موزه ملی ایران به نمایش درآمدند، در واقع برگزاری این رویداد برای نخستین بار بود که در ابتدای آن ما با موانع زیادی روبهرو شدیم که خوشبختانه آنها برداشته شدند و امروز راه عمل را برای برنامهریزیهای آینده پیدا کردهایم.
کونچیاتوری که شب گذشته (یکشنبه 20 دی) در اختتامیه نمایشگاه «پیکرهای برای صلح، تندیسهای پنلوپه از تخت جمشید تا روم» سخن میگفت، تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه پنهلوپه یک شروع است، آن نخستین نمایشگاه از سری نمایشگاههایی است که قصد برگزاریشان را داریم، این یک اتفاق نیست که امروز در مراسم اختتامیه هستیم، ما در نظر داریم چنین رویدادهای مشابهی را به زودی و با همکاری ایران برگزار کنیم، چون میراث باستانشناسی ایران باید به مخاطبان اروپایی نیز شناسانده شوند.
*نماد صلح ایران و ایتالیا بانوی سیاهپوش غمگین بود
به گزارش ایسنا، «گیان دومینکو اسپینولا»، کارشناس موزه واتیکان نیز در صحبتهایی اظهار کرد: موضوع نمایشگاه شخصیت اسطورهای و سیاه پوشی است که از نظر بخشهای مختلف جغرافیایی میتواند حائز اهمیت باشد. از نظر نشانهشناسی وقتی مجسمهها در این قالب هستند یا انتظار بیهوده برای بازگشت همسر را میکشند یا نقش وداع با همسر را بازی میکنند.
او افزود: در زمان باستان این نشانهها به گونهای کلی طراحی میشدند، قطعا این تصویر یک زن وفادار و غمگین است. اگر چنین تفسیری درست باشد، در نشانهشناسی این مجسمه نشانه صلح است که بین دو کشور ایران و ایتالیا پس از وقوع یک جنگ خونین رد و بدل شده است و حالا همه همسران این دو کشور منتظر بازگشت عزیزان خود هستند، این یعنی آنها دنبال مفهوم صلحاند.
به گزارش ایسنا، در پایان این نمایشگاه مسئولان ایرانی از سفیر ایتالیا در ایران، سفیر واتیکان در ایران،کارشناس موزه واتیکان، یگان حفاظت، مسئول گمرک ایران و برخی از کارشناسان موزهی ملی ایران برای تلاشهای زیادی که در طول هشت ماه گذشته و برگزاری دو نمایشگاه «پنه لوپه در ایتالیا و ایران» د اشتند، تقدیر کرد.
بر این اساس صبح امروز (دوشنبه 21 دی) با حضور مسئول گمرک ایران در موزهی ملی ایران مجسمههای پنهلوپه متعلق به واتیکان و ایتالیا بستهبندی شده و برای ارسال به کشورهای مبدا آماده میشوند.
انتهای پیام