ریشه نداشتن احساس خوشبختی در چیست؟

‌یک روانشناس اجتماعی با تشریح برخی از عوامل مهم در نداشتن احساس خوشبختی به برخی از راهکارهای مهم در جهت غلبه بر این احساس اشاره کرد.

‌یک روانشناس اجتماعی با تشریح برخی از عوامل مهم در نداشتن احساس خوشبختی به برخی از راهکارهای مهم در جهت غلبه بر این احساس اشاره کرد.

جاوید ثمودی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، با اشاره به اینکه احساس خوشبختی یکی از نعمات بزرگ الهی در زندگی است، عنوان کرد: برخی از افراد در برهه‌ای زندگی خود احساس بدبختی می‌کنند که این احساس یک آفت بزرگ برای رسیدن به موفقیت و سعادت است.

این روانشناس اجتماعی افزود: ممکن است عده‌ای در زندگی با کمبودها و مشکلات زیادی همراه باشند، اما احساس خوشبختی کنند و بر عکس عده‌ای در شرایط ایده آل اجتماعی قرار داشته باشند، اما عمیقا احساس کنند که خوشبخت نیستند.

وی تصریح کرد: یکی از عوامل مهم در احساس بدبختی، خود کم بینی است، افراد ضعیف النفس حتی در شرایط ایده آل نیز احساس خوشبختی ندارند.

ثمودی اظهار کرد: برخی از خصلت‌های ناشایست در انسان ممکن است در او احساس بدبختی ایجاد کند، در واقع انسان‌هایی که خود را در برخی از خصلت‌های ناشایست همچون دروغ گویی، حسادت، خودخواهی، خود بزرگ‌بینی و ...غرق می کنند، همواره در احساس بدبختی به سر می‌برند.

وی خاطرنشان کرد: ناامیدی در زندگی نیز ریشه در احساس بدبختی دارد، وقتی زندگی را تهی از امید ببینیم در حقیقت خود را از نشاط و شادابی محروم می‌کنیم و با احساس نداشتن خوشبختی به زندگی ادامه می‌دهیم.

این روانشناس بیان کرد: فرصت سوزی در زندگی هم از عوامل مهم در نداشتن احساس خوشبختی است، برخی به جای فرصت سازی و حرکت در مسیر موفقیت برای خود و اطرافیان، فرصت‌های مهم زندگی را از دست می‌دهند و با نداشتن برنامه‌ای منسجم به فرصت سوزی می پردازند، این گونه افراد هیچ گاه در زندگی احساس خوشبختی ندارند.

وی گفت: توقعات بالا و بلند پروازی هم به نداشتن احساس خوشبختی دامن می‌زند، وقتی در زندگی آستانه توقعات را بالا ببریم و بیش از اندازه به بلند پروازی بپردازیم و واقعیات را نسنجیم، با هر ناکامی و شکستی، احساس بدبختی در روح و روان ما رخنه می‌کند.

ثمودی ادامه داد: فقدان اعتماد به نفس هم می‌تواند ما را به سمت احساس بدبختی و درماندگی سوق دهد، در این زمینه کسب مهارت‌های تازه می‌تواند سطح اعتماد به نفس را ارتقاء بخشد.

وی اظهار کرد: افراد ناسازگار نیز با احساس خوشبختی در زندگی بیگانه هستند، چرا که همواره با خود و دیگران سر جنگ دارند و با استرس و اضطراب و خشم احساس خوشبختی را از خود دریغ می‌کنند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: افراد ناسازگار احساس نا امنی و تنهایی می‌کنند و نمی‌توانند خود را با اجتماع و حتی اطرافیان هماهنگ سازند و احساس بدبختی را به دلیل اینکه همواره در پیله تنهایی به سر می‌برند با خود به یدک می‌کشند.

وی تصریح کرد: همچنین افراد انتقام جو که با کینه‌های شخصی زندگی می‌کنند و آرامش را در گرو انتقام می‌بینند نیز احساس خوشبختی ندارند.

ثمودی در پایان گفت: باید باور کنیم که احساس بدبختی را می‌توان به راحتی از روح و روان خود جدا کرد، تنها با گرایش به معنویات، خدا‌باوری، خود‌باوری و ارتباط با افراد امیدوار، توجه به داشته‎ها و توانمندی‎ها می‌توان از شر احساس بدبختی و بیچارگی رهایی یافت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ دی ۱۳۹۴ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 94102111934
  • خبرنگار :