معاون سابق سازمان هواپیمایی با بیان اینکه در فرآیند لغو پروازها نمیتوان تنها یک کشور را متضرر دانست تاکید کرد: در کنار کشور مبدا و مقصد، مردم و مسافرانی که به دلیل نبود پرواز نمیتوانند به برنامههایشان برسند نیز ضلع سوم زیاندهی را تشکیل میدهند.
علیرضا منظری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، تصریح کرد: با لغو پروازهای بینالمللی بین ایران و عربستان و ایران و بحرین قطعا شرایطی به وجود خواهد آمد که هر دو کشور متضرر خواهند شد، اما از سوی دیگر نیز میتوان گفت این تصمیم ضروری ایست زیرا در شرایطی که روابط دیپلماتیک بین دو کشور لغو میشود نمیتوان انتظار تداوم پروازها را داشت.
وی اضافه کرد: از گذشته حملونقل هوایی یکی از اصلیترین وسیلهها برای برقراری ارتباط بین کشورهایی بوده که قصد دارند روابط شان را حفظ کنند، از اینرو شاید در فضایی که روابط دیپلماتیک قطع شده تداوم فرآیند پروازها قدری سخت باشد.
منظری با بیان اینکه نمیتوان اهمیت پروازهای مستقیم با کشور عربستان را تنها به شهر دمام خلاصه کرد، توضیح داد: اگر بنا باشد قطع روابط سیاسی دو کشور به پروازهای حج نیز رسیده و باعث توقف آنها شود، قطعا آمار مسافران هوایی ایران کاهش خواهند یافت.
معاون سابق سازمان هواپیمایی ادامه داد: در سال گذشته طبق آمار نزدیک به دو میلیون مسافرت حج بین ایران وعربستان اتفاق افتاده که این رقم قطعا در وضعیت اقتصادی ایرلاینهایی که نسبت به این پروازها مبادرت ورزیدهاند تاثیری مستقیم خواهد داشت البته هنوز تکلیف قطعی این پروازها مشخص نیست و باید دید در آخر دو کشور چه تصمیمی در این رابطه اتخاذ خواهند کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا لغو تحریمها و ورود ایرلاینهای جدید میتواند تاثیری بر بهبود پروازهای بینالمللی ایران داشته باشد نیز گفت: در ابتدا باید مشخص کرد که ایرلاینهای جدید آیا قصد دارند در ایران شعبه زده و پروازهای داخلی داشته باشند یا به حوزه پروازهای بینالمللی نیز ورود خواهند کرد.
منظری خاطر نشان کرد: اگر که حضور ایرلاینها به حوزه دوم اختصاص پیدا کند، قطعا برای آنها امری مثبت خواهد بود که جای خالی ایرلاینهای عربی در منطقه را بگیرند، اما تا زمان ورود قطعیشان به فضای هوایی ایران نمیتوان تصمیمی قطعی در این رابطه گرفت.
انتهای پیام