کشف بزرگترین خوشه کهکشانی تا کنون

تیمی از ستاره‌شناسان موفق به شناسایی یک خوشه کهکشانی غول‌پیکر و وسیع شده‌اند که 3.8 میلیارد سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفته و 1000 برابر بزرگتر از کهکشان راه شیری است.

تیمی از ستاره‌شناسان موفق به شناسایی یک خوشه کهکشانی غول‌پیکر و وسیع شده‌اند که 3.8 میلیارد سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفته و 1000 برابر بزرگتر از کهکشان راه شیری است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این خوشه کهکشانی که در فاصله 10 میلیارد سال نوری از زمین واقع شده و احتمالا دارای هزاران کهکشان است، ‌250 تریلیون برابر بزرگتر از خورشید است.

خوشه IDCS 1426 بزرگترین خوشه کهکشانی است که در چهار میلیارد سال اول پس از انفجار بزرگ شناسایی شده است.

به گفته محققان موسسه فناوری ماساچوست، دانشگاه میسوری، دانشگاه فلوریدا و موسسات دیگر، این خوشه به شدت در حال تحول است. آن‌ها یک گره درخشان از پرتوی ایکس را مشاهده کردند که تقریبا در خارج از مرکز خوشه قرار داشت و نشان می‌دهد که هسته خوشه احتمالا صدها هزاران سال از مرکز خود جابجا شده است.

این هسته احتمالا در برخورد با یک خوشه کهکشانی عظیم دیگر از جای خود خارج شده و باعث پخش شدن گاز درون خوشه در اطراف شده است.

خوشه‌های کهکشانی توده‌هایی از صدها هزار کهکشان هستند که توسط گرانش در کنار هم قرار گرفته‌اند.

آن‌ها عظیم‌ترین ساختارهای جهان هستند و خوشه‌های نسبتا نزدیک مانند خوشه سنبله بشدت درخشان بوده و تشخیص آن‌ها در آسمان آسان است.

دانشمندان در سال 2012 با استفاده از تلسکوپ اسپیتزر برای نخستین بار توانستند نشانه‌هایی از خوشه IDCS 1426 را شناسایی کنند و تخمین اولیه‌ای از جرم آن ارائه کردند.

ستاره‌شناسان ممکن است در سال 2018 پس از پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب بتوانند تصویر بهتری از این خوشه کهکشانی بدست بیاورند.

این یافته‌ها در مجله Astrophysical منتشر شده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ دی ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94101910347
  • خبرنگار :