محققان دانشگاه پلیتکنیک فدرال لوزان در فرانسه از ایده تصاویر هولوگرافی سه بعدی که طی آن با کج کردن تصویر، یک تصویر دیگر نمایش داده میشود، الهام گرفته و آن را با یک روش چاپ جوهرافشان دو بعدی ارتقا دادند تا وقتی ماده صاف نگهداشته میشود، یک تصویر را نشان داده و در صورت چرخاندن، تصویر دیگری را به نمایش بگذارد.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این فناوری از چاپ جوهرافشان بهرهبرداری کرده که از نقطههای کوچک جوهر با رنگهای متفاوت برای ساخت یک تصویر تونال استفاده میکند.
در روش محققان فرانسوی، جوهر بر روی خطوطی روی ورقهای فلزی چاپ میشود که بسته به چگونگی نگهداشتن فلز، رنگهای مختلف را نشان میدهند. زمانی که نور از خطوط جوهر چاپی عبور میکند، برخی از رنگها به دلیل وجود سایه به شکل رنگهای قوی ظاهر میشوند و سایرین که در سایه نیستند به شکل رنگهای ضعیف دیده میشوند. زمانی که صفحه فلزی چرخانده میشود، سایهها تغییر کرده و رنگهای ضعیف، قویتر دیده شده و بالعکس.
این تفاوت در الگوهای رنگ به محققان اجازه داد تا دو تصویر را روی یک قطعه فلز چاپ کنند. آنها الگوریتمی را تولید کردند که الگوی رنگی ظاهر شده در هر زاویه دید متفاوت را پیشبینی میکند. این الگوریتم به عنوان هسته نرمافزار چاپ عمل خواهد کرد که به محققان اجازه میدهد با استفاده از چاپگر استاندارد جوهرافشان روی ورقهای فلزی چاپ کنند.این روش یک تصویر مرئی و یک تصویر پنهان را روی یک تکه کاغذ تولید میکند.
این روش چاپ تنها روی فلز کار میکند که میتواند در زمان برخورد نور با صفحه، سایههای جهتدار تولید کند. این فناوری بر روی کاغذ که نور را در جهات زیادی پخش کرده و امکان ایجاد سایه را از بین میبرد، قابل استفاده نیست.
محققان بر این باورند که میتوان از این فناوری بر روی گذرنامه یا پولهای چاپی برای افزایش امنیت آنها بهره برد.
انتهای پیام