کره شمالی امروز (چهارشنبه) اعلام کرد یک بمب هیدروژنی را با موفقیت آزمایش کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، پیونگ یانگ در بیانیهای تعجب آور اعلام کرد که یک آزمایش هستهای موفقیتآمیز داشته است. تلویزیون رسمی این کشور با انتشار بیانیهای اعلام کرد: اولین بمب هیدروژنی این کشور به طور موفقیت آمیز در ساعت 10 صبح (به وقت محلی) 6 ژانویه 2016 براساس برنامههای استراتژیک حزب کارگر با موفقیت آزمایش شد.
در پی این آزمایش یک مقام شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد این شورا امروز درباره این آزمایش یک نشست اضطراری برقرار خواهد کرد.
این مقام گفت این نشست به درخواست آمریکا و ژاپن برگزار میشود.
کاخ سفید اعلام کرده نمیتواند آزمایش هستهای کره شمالی را تایید کند اما چنین آزمایشهایی را به دلیل نقض قطعنامههای شورای امنیت محکوم میکند.
مسکو نیز اقدام کره شمالی را نقض آشکار قوانین بینالمللی خواند.
وزارت خارجه روسیه نیز خواستار حفظ آرامش شد
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: در این شرایط ما از همگان میخواهیم که حداکثر خویشتن داری را از خود نشان دهند و دست به اقداماتی نزنند که باعث تنش کنترل نشده در شمال شرق آسیا شود. ما بار دیگر بر موضع خود مبنی بر حل و فصل دیپلماتیک مشکلات در شبه جزیره کره در چارچوب مذاکرات شش گانه و آغاز سریع مذاکرت مستقیم برای ایجاد یک سیستم قابل قبول صلح و امنیتی در منطقه تاکید میکنیم.
در بیانیه مزبور تاکید شده است: چنین اقداماتی تنش در شبه جزیره کره را تشدید میکند منطقهای که حتی بدون آزمایش هستهای کره شمالی پتانسیل بالایی برای رویاروییهای سیاسی و نظامی دارد.
ولادیمیر ورونکوف ، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین گفت: روسیه اینگونه آزمایشها را به عنوان نقض آشکار قوانین بینالمللی محکوم می کنیم.
وارت خارجه انگلیس نیز این اقدام کره شمالی را تحریک آمیز و نقض قطعنامههای شورای امنیت اعلام کرد.
فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس در توییت خود نوشت: اگر آزمایش بمب هیروژنی کره شمالی صحت داشته باشد این اقدام نقض قطعنامههای شورای امنیت است که من آن را بدون هیچ ملاحظهای محکوم میکنم.
دفتر فرانسوا اولاند، رئیسجمهور فرانسه با انتشار بیانیهای با محکوم کردن آزمایش هستهای کره شمالی خواستار واکنش قوی و جدی جامعه بینالملل شد.
در این بیانیه از این آزمایش به عنوان نقض غیرقابل قبول قطعنامههای شورای امنیت یاد شده است.
وزارت خارجه چین نیز اعلام کرد که هیچ پیش آگاهی از آزمایش هستهای کره شمالی نداشته و با این اقدام پیونگ یانگ به شدت مخالف است.
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که پکن با جامعه بینالملل برای خلع سلاح هستهای کره شمالی همکاری میکند.
رئیسجمهور کره جنوبی نیز خواستار تشدید تحریمهای بینالمللی علیه پیونگ یانگ شد و گفت: اقدامات جدی از جمله تشدید تحریمهای سازمان ملل و دوستان و متحدان باید علیه این کشور اعمال شود.
کاخ ریاست جمهوری این کشور نشست اضطراری شورای امنیت ملی را خواستار شده است. اما معاون وزیر دفاع سئول گفته است: باور اینکه آنچه کره شمالی آزمایش کرده یک بمب هیدروژنی بوده مشکل است.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن نیز این آزمایش را یک تهدید امنیتی برای دولتش خواند.
یوشیهیده سوگا، سروزیر کابینه ژاپن د یک کنفرانس خبری گفت که در باره این آزمایش هستهای با دولتهای آمریکا، کره جنوبی، روسیه و چین رایزنی خواهد شد، این چیزی است که ما نمی توانیم آن را بپذیریم.
بمب هیدروژنی یا بمب دما هستهای به دنبال یک انفجار قوی انفجار دومی را موجب می شود که باعث جوش خوردن هستهای هیدروژن و آزاد کردن انرژی بسیار زیاد است.
این اعلام توسط کره شمالی دو روز قبل از تولد کیم جونگ اون، رهبر این کشور و چهار سال پس از جانشینی او به جای پدرش صورت گرفته است.
وب سایت مرکز لرزه نگاری چین اعلام کرده که فعالیتهای لرزه نگاری حاکی از یک انفجار مشکوک میباشد.
دولت ژاپن نیز گفته است که به احتمال زیاد ثبت این لرزشها مربوط به یک آزمایش هستهای است.
مرکز ژئوفیزیک آمریکا گفته است که مرکز این زمین لرزه که در ساعت 10 صبح به وقت پیونگ یانگ رخ داد در شمال شرق این کشور و حدود 50 کیلومتری شمال غرب شهر کیلجو درست در محلی که آزمایشات هستهای پیونگ یانگ صورت میگیرد قرار داشته است.
گمان میرود کره شمالی از سال ۲۰۰۶ به این سو سه آزمایش زیرزمینی اتمی انجام داده که جملگی در مرکز موسوم به پانگی-ری بوده است.
به گزارش مرکز زمین شناسی آمریکا لرزش صبح چهارشنبه در حدود ۵۰ کیلومتری پانگی-ری در عمق ۱۰ کیلومتری زمین روی داده است.
این مرکز گفت که شدت زمین لرزه ۵.۱ درجه بود و یک سازمان دولتی کره جنوبی شدت آن را ۴.۲ درجه ارزیابی کرد.
بمب هیدروژنی چیست؟
بمب هیدروژنی طی واکنشی زنجیرهای از همجوشی هستهای ایزوتوپهای اتم هیدروژن نیرو میگیرد. این بمب ابتدا در سال ۱۹۵۸ توسط آمریکا ساخته شد.
این همچنین به بمب اتمی حرارتی یا دما هستهای معروف است و بمبی "پاکیزه تر" از بمب اتمی معمولی به حساب می آید چون پرتوهای رادیواکتیو کمتری دارد اما بسیار قویتر است.
برخلاف بمب اتمی، که از شکافت هستهای نیرو میگیرد، بمب هیدروژنی با همجوشی عناصر سبکتر و تبدیل آنها به عناصر سنگین تر کار میکند که با آزاد شدن مقدار زیادی انرژی همراه است.
چنین بمبهایی میتوانند فقط چند متر باشند و در کلاهک موشکهای بالستیک جای گیرند.
آزمایشهای اتمی کره شمالی:
نهم اکتبر ۲۰۰۶
در اولین آزمایش یک وسیله پلوتونیومی منفجر شد. آن آزمایش در پی آنگی-یوک انجام شد. مقامهای اطلاعاتی آمریکا گفتند که قوی نبوده و شدت آن را کمتر از یک کیلو تن ارزیابی کردند. این کمتر از یک دهم بمبی است که بر هیروشیما افکنده شد.
۲۵ مه ۲۰۰۹
یک آزمایش اتمی زیرزمینی دیگر که قوی تر از اولی ارزیابی شد در این تاریخ انجام شد. وزارت دفاع روسیه تخمین زد که انفجاری حداکثر ۲۰ کیلوتنی روی داده است که شبیه بمبهایی بود که آمریکا در ۱۹۴۵ بر هیروشیما و ناگازاکی افکند.
کره شمالی محل آن آزمایش را اعلام نکرد اما مقامهای کره جنوبی گفتند که یک لرزش در شمال شرقی این کشور در اطراف شهر کیلجوی کره شمالی در نزدیکی پی آنگی-یوک ردیابی شد.
۱۲ فوریه ۲۰۱۳
در این تاریخ فعالیت نامعمول لرزه نگاری در اطراف مرکز آزمایش اتمی پانگی-ری ثبت شد. خبرگزاری رسمی کره شمالی بعدا تایید کرد که با موفقیت یک وسیله اتمی را آزمایش کرده است. در آن اعلامیه به یک وسیله اتمی "مینیاتوری" اشاره شد که باعث این نگرانی شد که هدف نهایی کره شمالی ساختن بمبی قابل نصب بر موشکهای دوربرد است.
انتهای پیام