نشست علمی «سینما و اندیشه» با نگاهی به آثار بهرام بیضایی، علی حاتمی و داریوش مهرجویی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، نشست علمی «سینما و اندیشه» با موضوع بررسی آثار سه چهره شاخص تاریخ سینمای ایران بهرام بیضایی، زندهیاد علی حاتمی و داریوش مهرجویی عصر امروز ۱۵ دیماه با حضور علاقمندان در فرهنگستان هنر برگزار شد.
در این نشست محمدعلی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر، احمد طالبینژاد نویسنده و منتقد سینما، علیرضا رئیسیان کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده، فریدون جیرانی کارگردان، فیلمنامهنویس، تهیهکننده و فیلمبردار، علی معلم نویسنده، ناشر، منتقد، تهیهکننده، کارگردان و سردبیر و مدیرمسئول ماهنامه دنیای تصویر، عبدالحسین لاله مدرس و پژوهشگر سینما و تئاتر و شاهپور عظیمی منتقد و کارگردان به نقد و بررسی آثار این سه کارگردان سینمای ایران پرداختند.
عبدالحسین لاله در ابتدای این نشست گفت: همانطور که میدانیم سینما بخشی از ظرفیت ادبی کشور و همینطور بخشی از ظرفیت هنری مانند معماری، موسیقی و … است و در یک کلام سینما را میتوان بخش مهمی از میراث فرهنگی ادبی و هنری یک جامعه دانست.
او ادامه داد: در سال حدود ۱۰۰ فیلم در کشور ما تولید میشود که این میزان تولید تناسبی با میزان تولیدات کتاب و مقالات درخور و مرتبط در عرصه نظری و فکری ندارد.
لاله همچنین اضافه کرد: از نشانههای این اتفاق این است که دوستانی که در عرصه فکر و اندیشه سینما قلم میزنند، با عنوان منتقد شناخته میشوند ولی ادبیات نقد بخشی از ادبیات فکری فرهنگی سینمایی است.
این منتقد در پایان خاطرنشان کرد: فرهنگستان هنر سعی کرده در این مسیر سهمی داشته باشد و با پیشنهاد و علاقهمندی ریاست ادیب و شاعر فرهنگستان هنر، آقای علی معلم دامغانی نشستهایی را تحت عنوان «سینما و اندیشه» که قصدش گشودن زاویهای جدید از عرصه سینماست را برگزار خواهد کرد.
مشروح کامل این نشست متعاقبا ارسال خواهد شد.
انتهای پیام