تاکید مولاوردی بر لزوم توازن درحوزه زنان وخانواده

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، اظهار کرد: میزان پیشرفت‎هایی که در حوزه‎های مختلف ایجاد شده به یک اندازه نبوده است، در این میان نقش‎های چندگانه زنان در خانواده، بازارکار و مدیریت ایجاب می‎کند که تعادل جنسیتی و عدالت جنسیتی برقرار شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، اظهار کرد: میزان پیشرفت‎هایی که در حوزه‎های مختلف ایجاد شده به یک اندازه نبوده است، در این میان نقش‎های چندگانه زنان در خانواده، بازارکار و مدیریت ایجاب می‎کند که تعادل جنسیتی و عدالت جنسیتی برقرار شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شهیندخت مولاوردی در اختتامیه ششمین نشست منطقه‌ای و کارگاه آموزشی تقویت همکاری‌های تخصصی شبکه‌ای سازمان های مردم نهاد حوزه زنان و خانواده و دستگاه های اجرایی شمال کشور با تاکید بر تحقق عدالت جنسیتی در جامعه، تصریح کرد: عدالت جنسیتی بخشی از عدالت اجتماعی است که هدف آن توسعه و ارتقای سرمایه های اجتماعی زنان و خانواده است. در زمان استقرار دولت یازدهم، حدود دو سال و نیم قبل، این سرمایه اجتماعی با افت شدید روبرو شد بنابراین از همان ابتدا، کارهای ستادی و برنامه‌ریزی‌ها برای تقویت این سرمایه ها آغاز شده است.

وی ادامه داد: تهدید انگاشتن ورود دختران به دانشگاه‌ها، عدم گرایش جوانان به ازدواج، روند رو به رشد طلاق، کاهش حضور زنان در بازار کار، رواج سرخوردگی و افسردگی در بین دختران تحصیل‌کرده و افزایش زنان سرپرست خانوار از عمده مشکلات دولت یازدهم پس از به روی کار آمدن بود

مولاوردی با بیان اینکه همکاری شبکه‌ای تنها راه حل موفقیت‌آمیز برای مقابله با مسائل حوزه زنان و خانواده است، اظهار کرد: همکاری‌های شبکه‌ای به منظور تبادل تجربیات، اطلاعات و تخصص است و اگر این امر اتفاق نیفتد نمی توانیم به موفقیت دست پیدا کنیم.

معاون امور بانوان و خانواده رئیس‌جمهور تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های بین‌المللی نیز شکاف جنسیتی در ایران وجود دارد و از بین 145 کشور در رتبه 141 هستیم که یمن، سوریه، چاد و سومالی از ما رتبه‌های پائین تری داشته و عربستان، ترکیه و افغانستان در رتبه‌های بالاتر هستند.

به گفته وی، هدف نهایی ما ارتقاء سرمایه اجتماعی زنان و خانواده بوده و چاره‌ای جز دور شدن از جزیره‌ای عمل کردن نداریم.

وی اعلام کرد: متأسفانه برخی از سیاست ها موجب به وجود آمدن شرایطی شد که امروز در کشور ما آمار زنان سرپرست خانوار از مرز 2.5 میلیون نفر گذشته است.

مولاوردی یکی از سیاست های دولت قبل را سرپوش گذاشتن بر روی آسیب‌های اجتماعی بیان کرد و گفت: برخی تصور می کردند پرداختن به آسیب های اجتماعی به معنای سیاه نمایی است اما ما در دولت یازدهم این نگاه را قبول نداریم و معتقدیم باید به این مسائل پرداخته شود تا راه حلی برای آن ها پیدا کنیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: با توجه به عدم سرمایه گذاری در زیرساخت ها و درآمدهای افسانه ای دولت گذشته از منابع فروش نفت، شاهد بازگشت به عقب در این حوزه هستیم. افزایش دختران بازمانده از تحصیل، نرخ بالای فارغ التحصیلان بیکار، نرخ پایین مشارکت اجتماعی و ... گواه این مدعاست.

مولاوردی گفت: دولت در بخش اقتصاد اهتمام دارد تا کار خود را با بخش خصوصی پیش ببرد و در بخش اجتماعی نیز تأکید بر این است تا با مشارکت مردم برنامه‌های خود را جلو ببریم و بر اساس همین الگو نیز با حمایت مردم مذاکرات به نتیجه رسید.

وی افزود: دولت از دو راه بسترسازی و اعتمادسازی می‌تواند بخش بانوان را ارتقاء دهد، در بسترسازی با ظرفیت‌سازی اجتماعی می‌تواند در اقدام‌های جمعی تشویق و ترغیب کرده و در بخش اعتمادسازی نیز باید بدانیم که کاری بسیار ظریف است که محافظت از این سرمایه نیز مهم است.

وی با اشاره به اهمیت فرهنگ اظهار کرد: فرهنگ ما همانند اقتصاد نیاز به مقاوم‎سازی دارد که باید این مهم مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ دی ۱۳۹۴ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 94101407890
  • خبرنگار :