مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان با اشاره به تنوع موقوفات در کشور گفت: موقوفهای در کشور داریم که واقف آن درآمدهای موقوفه خود را وقف این کرده که از محل آن افرادی با حضور بر بالین افراد بیمار، پچ پچ کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه سمنان، حجت الاسلام و المسلمین عبدالله واحدی 24 آذرماه همزمان با آخرین روز هفته وقف در همایش وقف و رسانه در سمنان، با اشاره به توجه واقفان ایرانی به نیازهای متنوع افراد جامعه، اظهار کرد: برای عملی شدن نیات این واقف خیراندیش، افرادی با حضور بر بالین بیماران ضمن سرکشی از بیمار و حمایت از آن، از طریق پچ پچ کردن و گفتگوی غیرمستقیم به افزایش روحیه بیماران کمک کرده تا زودتر سلامتی خود را به دست آورند.
وی ادامه داد: افراد با حضور در محل بستری بیمار با هم پیرامون سلامتی بیمار و اینکه امروز وضعیت وی بسیار بهتر شده، صحبت و پچ پچ می کنند تا بیمار شنیده و روحیه بهتری بیابد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان، میل به جاودانگی و حس نوع دوستی را دو عامل موثر در وقف خواند و اضافه کرد: وقف از مصادیق صدقه جاریه است که به دو نیاز میل به جاودانگی و حس نوع دوستی که فطرتا در درون همه انسانها است، پاسخ دهد.
غفلت از ظرفیت ایجاد وقفهای مشارکتی
واحدی، با بیان اینکه کسی که اموال خود را وقف کرده، پرونده حیات اخروی خود را جاودانه میکند، افزود: علاوه بر این واقفان جدای از بهره مندی از یک شعف و انبساط خاطر درونی، نام نیک و ماندگاری نیز در دنیا از خود به جای میگذارند.
وی، اخلاص را لازمه جاودانگی از طریق ایجاد موقوفات دانست و خاطرنشان کرد: اگر چه در وقف، سن افراد، ازدیاد و کثرت مال وقف شده، شرط نیست، اما اخلاص در عمل و معرفت در ایجاد وقف شرط اساسی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان، با بیان اینکه هر فرد با هر بخشی از اموال خود میتواند وقف کند، خواستار معرفی وقفهای مشارکتی از سوی رسانههای این استان شد.
وی همچنین بر احیای وقف ثلث اموال تاکید کرد و گفت: اگر وقف به خوبی معرفی و شناسانده شود، بسیاری از افراد به این سنت حسنه روی میآورند.
رشد 15 برابری ایجاد موقوفههای جدید در سمنان
حجت الاسلام واحدی به تغییر نگاه مردم این استان به وقف و شناخت بیشتر آنها به این سنت نیکو اشاره و با بیان اینکه تا سال 91 سالانه بین 5 تا 10 موقوفه جدید در این استان ایجاد میشده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقداماتی که در این راستا با کمک رسانهها انجام گرفت، از سال 91 به این سو به طور متوسط سالانه حدود 100 موقوفه جدید در استان سمنان به ثبت میرسد.
وی یادآور شد: با برنامه ریزی که در استان صورت گرفت و با شفافیتی که در حوزه درآمدهای وقفی با همراهی رسانههای این استان صورت گرفت، روند ایجاد موقوفههای جدید در این استان در چند سال اخیر حدودا 15 برابر شده است.
واحدی با بیان اینکه وقفهای جدید استان متناسب با نیازهای روز انجام شده است، اضافه کرد: ایجاد یک وقف با موضوع اقتصاد مقاومتی و ایجاد موقوفههایی در راستای حمایت از فعالیتهای علمی پژوهشی و دیگر نیازهای اجتماعی مردم از مهمترین موقوفههای جدید در استان سمنان است.
انتهای پیام