دبیر شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی:

رویکرد کشورهای پیشرفته، ارزیابی امکان تولید قبل از اجرای پژوهش‌هاست

شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار صبح امروز با حضور وزرای علوم و صنعت، معدن و تجارت کار خود را آغاز کرد.

شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار صبح امروز با حضور وزرای علوم و صنعت، معدن و تجارت کار خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار روز دوشنبه، همزمان با هفته پژوهش با شعار «پژوهش و فناوری و رویکرد جهانی» با حضور دکتر فرهادی، وزیر علوم و مهندس نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد.

در مراسم افتتاح این نمایشگاه دکتر مجید متقی‌طلب، دبیر شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فن‌بازار با بیان این که دستاوردهای پژوهشی و فرآیندهای آن با دو رویکرد مواجه است، افزود: یکی از این رویکردها آن است که در مراکز علمی کارهای تحقیقاتی انجام می‌شود و پس از آن فرآیندهای بعدی انجام می‌گیرد و رویکرد دوم که بیشتر در کشورهای توسعه یافته مورد استفاده قرار می‌گیرد شامل ارزیابی تولید و بعد از آن تحقیق و پژوهش است.

وی با تاکید بر این که رویکرد دوم در ایران اجرایی نمی‌شود، اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های بین‌المللی ایران در تولیدات علمی دارای رتبه‌های بالایی است اما این سوال همیشه مطرح است که بعد از این موفقیت چه تحولاتی در کشور ایجاد می‌شود.

متقی طلب با تاکید بر این که آمار و ارقام توسعه علمی با تبدیل علم به فناوری تناسب ندارد، خاطرنشان کرد: برای رفع این نقیصه لازم است که به موضوع تجاری سازی توجه شود.

دبیر شانزدهمین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن‌بازار با اشاره به ویژگی‌های این دوره از نمایشگاه یادآور شد: در این دوره از نمایشگاه از دانشگاه‌ها و مراکز علمی درخواست شد تا دستاوردهای پژوهشی خود را قبل از عرضه به این نمایشگاه در سامانه‌ای ثبت‌نام کنند.

وی خاطرنشان کرد: دراین سامانه حدود 3 هزار طرح و دستاورد به ثبت رسید ومورد ارزیابی قرار گرفت.

متقی‌طلب با تاکید بر این که در این دوره از نمایشگاه 20 گروه ارزیاب به منظور پیگیری تجاری‌سازی یافته‌های علمی مستقر شده‌اند، خاطرنشان کرد: در روز پنجشنبه تعداد قابل توجهی قراردادهایی با سایر دستگا‌ه‌ها به امضاء خواهد رسید.

وی رونمایی از دستاوردهای علمی را از جمله برنامه‌های این نمایشگاه نام برد و گفت: در این دوره از نمایشگاه طرح‌هایی که بر اساس قراردادهای همکاری در سال قبل اجرایی شده است رونمایی خواهد شد.

رییس پارک علم و فناوری گیلان سرمایه‌گذاری برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی را از چالش‌های اصلی پژوهشگران نام برد و از معاونت علمی درخواست کرد که زمینه‌های لازم را برای تجاری‌سازی و سرمایه‌گذاری فراهم کند.

وی همچنین از حضور 27 دانشجو ایرانی مقیم خارج در این دوره از نمایشگاه خبر داد و گفت: این دانشجویان سفیران علمی ایران در خارج از کشور هستند که در این دوره از نمایشگاه حضور خواهند داشت.

متقی‌طلب یادآور شد: علاوه بر آن تعدادی از شرکتهای اروپایی با هدف سرمایه‌گذاری مشترک و انتقال فناوری در شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش حضور دارند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ آذر ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94092313031
  • خبرنگار : 30057