بثینه شعبان: سوریه در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان دخالت نمی‌کند

مشاور سیاسی و رسانه‌ای رئیس جمهور سوریه با اشاره به نامزدی سلیمان فرنجیه، رئیس جناح المردة برای انتخابات ریاست جمهوری لبنان بیان کرد: فرنجیه و میشل عون، رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح هر دو از دوستان سوریه هستند و مساله ریاست جمهوری لبنان مساله‌ای داخلی به شمار می‌رود که به سوریه ارتباطی ندارد.

مشاور سیاسی و رسانه‌ای رئیس جمهور سوریه با اشاره به نامزدی سلیمان فرنجیه، رئیس جناح المردة برای انتخابات ریاست جمهوری لبنان بیان کرد: فرنجیه و میشل عون، رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح هر دو از دوستان سوریه هستند و مساله ریاست جمهوری لبنان مساله‌ای داخلی به شمار می‌رود که به سوریه ارتباطی ندارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، بثینه شعبان در گفت‌وگو با تلویزیون سوریه به حضور ترکیه در خاک عراق اشاره کرد و گفت: ترکیه گمان می‌کند که حق دارد در سوریه و عراق دخالت کند این در حالی است که سوریه از پنج سال پیش از تجاوزات ترکیه رنج می‌برد.

وی همچنین روابط کشورش با روسیه را روابطی مستحکم و قوی توصیف کرد و سوال کردن از چرایی واکنش نشان ندادن روسیه به ماجرای حمله ائتلاف تحت امر آمریکا به پادگان ارتش سوریه در دیرالزور را تنها ایجاد شک و تردید در روابط دو کشور عنوان کرد و افزود که این مساله کاملا فنی است.

وی ادامه داد: روابط مستحکم سوریه و روسیه بعد از همکاری (دو کشور) در زمینه مبارزه با تروریسم و شتاب حوادث در منطقه و جهان که واقعیت بسیاری از مسائل را روشن کرد و به ویژه حادثه ساقط کردن بمب‌افکن روسی از سوی ترکیه، توسعه چشمگیری یافت.

بثینه شعبان افزود: تاریخ روسیه در منطقه تاریخ یک هم‌پیمان است نه تاریخ یک اشغالگر، آنگونه که واقعیت حضور آمریکا در عراق و منطقه خلیج فارس مطرح است.

وی گفت: رفتار احمقانه ترکیه در سرنگونی جنگنده روسی که در حال انجام مأموریتش در مبارزه با تروریسم بود، ملت روسیه را آزرد، البته ما در سوریه بعد از گذشت پنج سال از تجاوزات مستمر ترکیه، از این رفتار تعجب نکردیم.

مشاور سیاسی و رسانه‌ای رئیس جمهور سوریه تصریح کرد که کشورش تا بازگشت امنیت به تمامی سرزمینش به مبارزه با تروریسم ادامه می‌دهد و در نتیجه پایداری ارتش عربی سوریه و پیروزی‌های بزرگی که در جبهه‌های متعدد و به شکلی سریع علیه تروریست‌ها به دست می‌آورد، واقعیت میدان تغییر می‌کند.

وی در خصوص ائتلاف ادعایی واشنگتن در مبارزه با تروریسم گفت که این ائتلاف یکی از مهمترین نشانه‌های نفاق در بین غرب است و نمی‌توان روسیه را با غرب مقایسه کرد چرا که روسیه به درخواست دولتی مشروع پاسخ می‌دهد و با آن هماهنگی به عمل می‌آورد اما غرب از دوگانگی معیار برخوردار است و ادعای مبارزه با گروه تروریستی داعش را دارد چرا که خطر آن را برای خود و آینده کشورهای غربی احساس کرد.

شعبان درباره کنفرانس ریاض و دعوت عربستان از مخالفان همزمان با برگزاری دو کنفرانس دیگر در دمشق و حسکه گفت که نشست وین خواهان تهیه لیستی یکپارچه از مخالفان برای ورود به مذاکره با دولت سوریه و همچنین تهیه لیستی از گروه‌های تروریستی است. در این نشست‌های سه گانه بین طرف‌ها هماهنگی انجام نشده و موضع واحدی ندارند چرا که هر یک از مخالفان به گروهی که نماینده آن هستند، گرایش دارند و جدای از دیگرانند از این رو بعید است که این نشست‌ها بر اساس هماهنگی و یا نزدیک کردن دیدگاه‌های مخالفان باشد.

وی تاکید کرد که دستیابی به لیست منسجمی از مخالفان از طریق عربستان امری غیرمنطقی و نادرست است. آنچه که در جهان عرب اتفاق افتاده است از طرح‌های غرب است که با هدف ازهم پاشاندن کشورهای عربی انجام می‌شود تا درگیری عرب و اسرائیل کلا به نفع دشمن صهیونیستی باشد و کشورهای عربی از عربیسم و مساله فلسطین دست بردارند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۹ آذر ۱۳۹۴ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94091911206
  • خبرنگار : 90068