محققان دانشگاه مانیتوبا به تازگی دریافتهاند که میتوان از آدامس جویده شده و نانولولههایی کربن، یک حسگر انعطافپذیر ارزان تولید کرد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، برای ساخت حسگر، محققان به مدت 30 دقیقه آدامس جویدند. آنها سپس آن را برای پاکسازی درون اتانول قرار داده و نانولههای کربن را در آن ادغام کردند.
حسگر جدید در نهایت میتواند برای ارزیابی حرکات کوچک بدن مانند بالا و پایین رفتن قفسه سینه در زمان تنفس یا حرکت کوچک خون در میان بدن در زمان پمپاژ قلب مورد استفاده قرار بگیرد.
این حسگر ارزان سه دلاری مانند همتایان دیگرش که از سایر مواد ساخته شدهاند، برای ثبت چنین حرکات کوچکی به یک دستگاه ارزیابی معمولی وصل میشود که ویژگی مورد نظر مانند ضربان قلب را میسنجد.
این حسگرهای جدید دارای مزایایی در مقایسه با حسگرهای فلزی سنتی و حتی نمونههای پلاستیکی منعطف هستند. آنها بر خلاف نمونههای دیگر میتوانند به همراه کاربر مورد نظارت به حرکت درآمده و کارایی خود را از دست ندهند.
محققان همچنین دریافتند که آدامس حاوی نانولوله میتواند رطوبت را در سطوح کوچک مانند تنفس انسان ثبت کند. سنجشهای رطوبت میتواند پزشکان را قادر سازد تا بطور موثرتری تنفس بیماران را در آینده بررسی کنند. همچنین انعطافپذیری این حسگر میتواند آن را در دنیای دستگاههای نظارتی پوشیدنی بسیار ارزشمند سازد.
این تحقیق در مجله ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.
انتهای پیام