پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از ارتقای نرمافزارهای محاسباتی و پردازشی موفق به ارتقای قدرت تشخیص نوعی گوش الکترونیک با هدف کمک به تشخیص برخی بیماریهای ریه شدند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، سبحان گودرزی، دانشآموخته مقطع کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، یکی از ابزارهای پزشکان برای تشخیص اولیه بیماریهای ریوی را شنیدن صداهای این عضو برشمرد و گفت: با توجه به تغییرات تدریجی صدا، تشخیص اولیه از این راه نیاز به مهارت بالای پزشک معالج دارد، در حالی که ممکن است پزشک متخصص در همه جا در دسترس نباشد.
وی افزود: ابزارهای الکترونیکی ضمن بالا بردن دقت تشخیص این امکان را فراهم میکنند که صداهای ریه تحلیل و برای بررسی بیشتر و تشخیص به مراکز تخصصی ارسال شوند.
گودرزی تصریح کرد: ما با توجه به طرح پژوهشی که پیش از این توسط دکتر جعفری مقدم فرد طراحی و ساخته شد بود، نرم افزار تشخیصی که توانایی جداسازی افراد سالم از دو گروه مشهور بیماریهای آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) را دارد، ارتقاء دادیم و توانایی تشخیص آن را بالا بردیم.
وی افزود: سختافزار این سامانه به گونهای طراحی شده است که با داشتن 6 کانال میکروفنی صداهای ریه را از پشت قفسه سینه دریافت کرده و به بخش سختافزاری انتقال میدهد که پس از تقویت و آشکارسازی صدای دیجیتال حاصل برای پردازش به کامپیوتر منتقل میشود.
پژوهشگر طرح گفت: در این پژوهش صداهای ضبط شده از 31 بیمار مبتلا به آسم و 25 شخص سالم و 26 بیمار مبتلا به انسداد مزمن ریوی در بیمارستان شریعتی تهران به سامانه داده شد و خروجی برای بررسی دقت دستگاه مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: بر اساس این دادهها، دقت سامانه به میزان 90 درصد ارزیابی شد.
گودرزی روش پیشنهادی جدید را دارای سرعت بسیار بالاتری در مقایسه با پژوهشهای گذشته ذکر کرد و گفت: در این تحقیق علاوه بر بهرهگیری از آخرین روشهای پردازشی از قابلیت تلفیق اطلاعات کانالهای مختلف بهرهبرداری شده است.
بر اساس این گزارش، این پژوهش به راهنمایی دکتر محمد حسن مرادی در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی، گرایش بیوالکتریک با عنوان بکارگیری توابع فازی به منظور مدلسازی و طبقهبندی صدای ریه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است.
انتهای پیام