یک تولیدکننده لوازم خانگی با بیان اینکه مهمترین مشکل فعلی تولید، کمبود نیروی انسانی کارآمد و با انگیزه است، گفت: نخبههای کشور جذب فعالیتهای اقتصادی زودبازده میشوند.
حسن شوندی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهارکرد: زمانی که اسم تولید میآید، بحث کار پردردسر است و معمولا افراد باهوش به جای تولید وارد کار واردات یا ساختمان سازی میشوند که زودبازدهتر است.
وی افزود: البته منظور از باهوش داشتن هوش آکادمیک نیست بلکه هوش درآمدزایی است و میبینیم که بیشتر نخبهها در کشور درگیر این کارها میشوند که باید دلیل آن را جستجو کرد.
این تولیدکننده با بیان اینکه سیستم آموزشی ما از پرورش افرادی که بتوانند بار از دوش مردم بردارند، کم توان است، ادامه داد: خروجی این سیستم آموزشی با مشکل مواجه میشود، البته این به این معنی نیست که ما افراد با سواد در نظام آموزشی نداریم.
شوندی تصریح کرد: بیشتر دانشجویان ما در دوران تحصیل به افرادی تبدیل میشوند که تنها یاد گرفتهاند واحدهای دانشگاهی را بگذرانند؛ بنابراین باید ستادی تشکیل دهیم که بتواند نخبهها را در جامعه شناسایی کند و به صورت هدفمند از آنها استفاده کنیم.
وی همچنین با انتقاد از عملکرد دولت در حمایت از صنایع کشور اظهارکرد: بیشتر قوانین حمایتی، تولیدکنندگان واقعی را شامل نمیشود و به دست سایر افراد میرسد. از سوی دیگر تصمیمات خلقالساعه در سالهای اخیر به بخشهای تولیدی کشور صدمه زده است.
این تولیدکننده با اشاره به بالا بودن نرخ مالیاتها نیز گفت: ما میگوییم این نرخ مالیات در این حوزه مقرون به صرفه نیست. از سوی دیگر یک بودجه تبلیغاتی داریم و میخواهیم آن را صرف تبلیغات کنیم اما زمانی که میخواهیم تیزر تلویزیونی پخش کنیم نگرانیم ماموران سازمان امور مالیاتی ببیند و این تیزر یکجا قبله حاجاتمان شود و 100 جا دار مکافات!
شوندی با بیان اینکه آدمهای باسواد زیادی داریم اما انسانهایی که کمر همت ببندند کم هستند، اظهار کرد: باید برای حل مشکلات تولید دست به دست هم دهیم و نباید فقط از بخش خصوصی انتظار داشت، بلکه باید این تلاش همسو و منسجم با برنامههای دولت باشد.
انتهای پیام