معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خبر داد: در یک ماه گذشته 8 نفر بر اثر آنفلوآنزای خوکی در کرمان فوت کردهاند که نیمی از این آمار مربوط به شهر کرمان و مابقی متعلق به شهرستانهای استان است.
دکتر "نوذر نخعی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، با اشاره به تاریخ شیوع این بیماری در کشور ادامه داد: بیماری آنفلوآنزای H1N1، بیماری است که از سال 1388 در کشور ما به خصوص در فصلهای سرد، شاهد رخداد آن هستیم؛ امسال هم مانند سالهای گذشته شاهد این بیماری هستیم، اما شواهد حاکی از آن است که احتمالا امسال شدت بیماری از سالهای گذشته بیشتر بوده است اما نیاز به زمان داریم که این فرضیه را قطعی اعلام کنیم.
علایم بیماری آنفلوآنزای خوکی
نخعی با اشاره به علایم این بیماری افزود: تفاوت این بیماری با سرماخوردگی، شدیدتر بودن علایم و سرعت بروز آن است؛ فردی که دچار این بیماری است به صورت ناگهانی دچار تب، لرز و بدن درد میشود که همراه آن میتواند سرفه و آبریزش بینی داشته باشد و در کودکان بیشتر اسهال و استفراغ نیز دیده میشود.
راههای پیشگیری
وی پیشگیری از این بیماری را مهمترین راه مبارزه با این بیماری دانست و اظهار کرد: در زمینه پیشگیری، مهمترین نکته رعایت اصول بهداشتی و فاصله گرفتن از بیماران است، افراد در این مدت دو ماه که در پیش داریم، دستهای خود را مرتب با آب و صابون بشویند، سعی کنند با کسی دست ندهند و روبوسی نکنند و اگر شخصی بیمار است به اندازه دو قدم (1.8 متر) با او فاصله داشته باشند.
وی تصریح کرد: افرادی که بیمار هستند اگر عطسه و یا سرفه میکنند با گودی مقابل آرنج دست خود، جلوی بینی و دهان را بگیرند و از ماسک استفاده کنند؛ همچنین در منزل استراحت و از حضور در مکانهای تجمعی از جمله مدرسه، محل کار و محلهایی که عده زیادی از افراد دور هم هستند، خودداری کنند، چون باعث میشوند، این بیماری در جامعه پخش شود و برای دیگران ایجاد مشکل کند.
اولویتهای تزریق واکسن آنفلوآنزا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تزریق واکسن را نکته مهم دیگری در پیشگیری دانست و تاکید کرد: گرچه اثربخشی تزریق واکسن خیلی کامل نیست، اما علائم را تخفیف میدهد.
وی با اشاره به کسانی که در اولویت تزریق واکسن هستند، افزود: اولویت اول در تجویز واکسن زنان باردار هستند، بدون توجه به اینکه در کدام ماه بارداری قرار دارند. توصیه میشود که واکسن را تهیه کنند و تزریق یکبار این واکسن کافی است. به دلیل تغییرات هورمونی در زمان بارداری، این بیماری میتواند بسیار خطرناک باشد. همچنین افراد دارای بیماریهای زمینهای و سالمندان و کودکان 6 ماه تا 5 سال نیز از اولویتهای دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند.
نخعی تاکید کرد: همچنین بیماران مبتلا به آنفلوآنزا که دچار تنگی نفس میشوند، حتما باید به بیمارستان مراجعه کنند؛ اما اگر بیماری در حد یک تب ملایم و بدن درد خفیف باشد با استفاه از مایعات و استراحت و مسکنهای معمولی مانند استامینوفن به مرور زمان علائم بهبود پیدا میکند.
وی ادامه داد: اگر علائم شدیدتر بود و شخص بیمار زمینهای مانند آسم، بیماریهای کلیوی مزمن و... داشت، این افراد حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنند که تحت نظر متخصص(عفونی، داخلی و اطفال) درمان شوند و به شدت از خوددرمانی پرهیز نمایند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به نحوه درمان اضافه کرد: درمان این بیماری استراحت به همراه مصرف مایعات به صورت مکرر است. اما کسانی که بیماری آنها شدید باشد داروهای ویژهای دارند که فقط در اختیار بیمارستانهاست و براساس نظر پزشک به آنها تجویز میشود.
اقدامات صورت گرفته
وی در مورد اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کرمان در زمینه اطلاع رسانی این بیماری گفت: چاپ و توزیع هشت هزار پوستر، نصب بنر در سایزهای متفاوت در سطح شهر و اماکن مختلف، ارسال پیامک به کارکنان تحت پوشش دانشگاه و ارسال پیامهای بهداشتی از طریق شبکههای اجتماعی از جمله این اقدامات است.
*عکس تزیینی است.
انتهای پیام