پیش‌بینی زمان مرگ با سنجش سرعت ضربان قلب

دانشمندان چینی دریافته‌اند که خطر مرگ ناشی از بیماری با هر 10 ضربان اضافه‌تر قلب در دقیقه تا 9 برابر افزایش پیدا می‌کند.

دانشمندان چینی دریافته‌اند که خطر مرگ ناشی از بیماری با هر 10 ضربان اضافه‌تر قلب در دقیقه تا 9 برابر افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، به گفته محققان دانشکده پزشکی دانشگاه چینگدائو، ضربان قلب در زمان استراحت می‌تواند به عنوان یک آزمایش مرگ برای پیش‌بینی زمان آن طی دو دهه آینده استفاده شود.

اگرچه پزشکان از چندی قبل می‌دانستند که افراد با ضربان قلب پائین‌تر در زمان استراحت از سلامت بهتری برخوردارند. این نخستین بار است که خطر آن اندازه‌گیری شده است.

افرادی که ضربان قلب در حال استراحت آن‌ها 80 ضربه در دقیقه است، 45 درصد بیشتر از افراد دارای ضربان 45 ضربه در دقیقه احتمال دارد که طی 20 سال آینده به هر دلیل فوت کنند.

ضربان قلب در حال استراحت در اکثر مردم بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است اما قلب ورزشکاران حرفه‌ای حدود 40 بار در دقیقه می‌تپد.

محققان دریافتند که خطر مرگ در نتیجه هر بیماری یا ناخوشی با افزایش 10 تایی ضربان قلب تا 9 درصد بیشتر می‌شود. شانس ابتلا به یک حمله یا سکته قلبی مرگبار تا هشت درصد افزایش می‌یابد.

محققان برای بررسی ارتباط بین ضربان قلب و مرگ، 46 پژوهش را که شامل بیش از 1.2 میلیون نفر بود برای میانگین 21 سال مورد ارزیابی قرار دادند تنها نیمی از این افراد زیر 50 سال سن داشتند. در آن زمان، 78 هزار و 349 مرگ ثبت شده بود که 25 هزار و 800 مورد آن در نتیجه مشکلات قلبی بود.

محققان یک افزایش خطی در ضربان قلب در زمان استراحت و مرگ پیدا کردند. زمانی که ضربان قلب به 90 ضربه در دقیقه می‌رسید، خطر مرگ زودهنگام دو برابر می‌شد.

به گفته آن‌ها، از اطلاعات ضربان قلب در شب‌ هنگام و زمان استراحت می‌توان برای ایحاد الگوریتمی استفاده کرد که هر دو فاکتور ضربان قلب و خطر بیماری قلبی را برای کمک به پزشکان در استفاده از آن برای کاربردهای کلینیکی در نظر می‌گیرد.

این تحقیق در مجله انجمن پزشکی کانادا منتشر شده است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۶ آذر ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94090603606
  • خبرنگار :

برچسب‌ها