رئیس ستاد انتخابات کشور:

بی‌طرفی هیات‌های اجرایی و نظارت در میزان مشارکت مردم تاثیرگذار است

رئیس ستاد انتخابات گفت: بی‌طرفی هیات‌های اجرایی و نظارت، عاملی اساسی و بسیار مهم در میزان مشارکت مردم در انتخابات است.

رئیس ستاد انتخابات گفت: بی‌طرفی هیات‌های اجرایی و نظارت، عاملی اساسی و بسیار مهم در میزان مشارکت مردم در انتخابات است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه فارس، محمدحسین مقیمی درهمایش منطقه‌ای آموزشی توجیهی اعضای ستاد انتخابات استان‌های فارس و بوشهر، گفت: در نظام جمهوری اسلامی، انتقال قدرت توسط مردم و با رای مستقیم آنان انجام می‌شود.

وی با تصریح اینکه مردم در ایران نقش تعیین کننده‌ای در اداره کشور دارند، برگزاری انتخابات متعدد در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی را نشان‌دهنده این تاثیرگذاری دانست و گفت: هفتم اسفند ماه امسال هم 2 انتخابات سرنوشت‌ساز مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، برگزار خواهد شد.

مقیمی با تاکید براینکه برگزاری یک انتخابات باشکوه و همراه با مشارکت حداکثری مردم، اولویت است، گفت: برگزاری انتخاباتی آزاد با حضور تمام گروه‌ها و تفکرات و با رعایت اصل امانت‌داری از سوی متولیان و برگزار کنندگان، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی با تذکر این نکته که برگزاری انتخابات برعهده وزارت کشور است، تاکید کرد: هیچ دستگاه و نهاد دیگری غیر از وزارت کشور اجازه دخالت در برگزاری انتخابات را ندارد.

مقیمی با تذکر این نکته که رعایت حقوق مردم، داوطلبان و انتخاب شوندگان باید در دستور کار همه دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات باشد، گفت: باید زمینه‌ای فراهم شود که تمام واجدین شرایط، امکان حضور و ثبت‌نام در انتخابات به‌عنوان کاندیدا را داشته باشند.

وی حضور نخبگان جامعه در عرصه‌های مختلف انتخابات را یکی دیگر از شاخص‌های مهم در هر انتخاباتی دانست و تاکید کرد: اگر راه برای حضور نخبگان، استادان دانشگاه و حوزه و افراد آگاه و توانمند برای داوطلب شدن باز باشد، قطعا مجلسی مقتدر و تاثیرگذار تشکیل خواهد شد.

مقیمی با تصریح اینکه ناظران و مجریان انتخابات هم باید افرادی توانمند، مطلع و با دانش بوده و از شجاعت کافی در انجام وظایف قانونی خود برخوردار باشند، گفت: باید فضای انتخابات را باز کنیم تا تمام کسانی که صلاحیت حضور در صحنه را در خود می‌بینند، ورود کنند.

او یکی از وظایف مسئولان اجرایی انتخابات را فراهم کردن شرایط برای ورود همه افراد به صحنه انتخابات دانست و تاکید کرد: نقش رسانه‌ها خصوص صدا و سیما، تبیین جایگاه مجلس شورا و مجلس خبرگان رهبری برای آحاد مردم است.

مقیمی با تصریح اینکه ناظران و مجریان انتخابات رو در روی هم قرار ندارند، آنان را مکمل یکدیگر ارزیابی و خاطرنشان کرد: باید طوری کار شود که هیات‌های نظارت و اجرایی، بسترساز انتخاباتی خوب باشند.

وی با تصریح اینکه مردم برای باید اثرگذار رای خود را ببینند، این مهم را در افزایش میزان مشارکت در انتخابات تاثیرگذار دانست و گفت: هیات‌های نظارت و اجرایی حق حمایت یا تبلیغ له یا علیه هیچ یک از کاندیداها را ندارند.

مقیمی تامین امنیت انتخابات را یکی از وظایف وزارت کشور دانست و گفت: قطعا شوراهای تامین کشور، استان‌ها و شهرستان‌ها مسائل امنیتی را رصد می‌کنند و برای حل هر مشکل احتمالی، تمام دستگاه‌های امنیتی، اجتماعی و قضایی همکاری لازم را خواهند داشت.

وی با بیان اینکه از اکنون باید وضعیت تمام شهرستان‌ها و استان‌ها به شکلی دقیق بررسی شود، گفت: باید دوره‌های گذشته انتخابات را در هر استان و شهرستان بررسی و مسائل و مشکلات، نقاط ضعف و قوت را احصاء کرد.

مقیمی بهترین راهکار برای حل مسائل را استفاده از شیوه گفت و گو عنوان و اضافه کرد: در این مسیر استفاده از نظرات افراد معتمد، بزرگان و صاحب‌نظران هر منطقه بسیار مهم است، البته افرادی که در حل مسئله کمک کننده هستند نه افرادی که خود ایجاد کننده مسائل باشند.

معاون سیاسی وزیر کشور آموزش را یکی از ارکان اساسی برای برگزاری انتخاباتی باشکوه و مطلوب توصیف و تاکید کرد: تمام عوامل اجرایی باید آموزش‌های لازم را طی کرده و هر فرد براساس وظیفه و جایگاهی که دارد، اطلاعات لازم را کسب کند.

مقیمی تعامل رسانه‌ای مطلوب را از ضرورت‌ها برشمرد و انتشار تمام اطلاعیه‌های انتخاباتی را موثر در آگاهی مردم و بسیار با اهمیت عنوان کرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ آذر ۱۳۹۴ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94090402932
  • خبرنگار :