مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت با بیان این که پیوستن یک عضو جدید به مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران نشانگر گسترش یافتن این مجمع است، تاکید کرد همکاری اعضای GECF گسترش می یابد.
به گزارش ایسنا، مهدی عسلی چهارشنبه 4 آذرماه در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به پیوستن آذربایجان به عنوان عضو ناظر به مجمع کشورهای صادرکننده گاز اظهار کرد: GECF در حال گسترش است و این مساله با عضویت آذربایجان تایید شد.
وی درباره تفاوت بازارهای نفت و گاز و تفاوت مجمع کشورهای صادرکننده گاز و اوپک نیز گفت: بازار نفت یک بازار تثبیت شده است، این در حالی است که بازار گاز به دلایل مختلف از جمله روشهای مشکل حمل و نقل، ذخیره و ... متفاوت است.
مدیر امور اوپک و مجامع انرژی وزارت نفت در برنامه اقتصاد ایران سیما با بیان این که GECF یک مجمع است که کشورهای حاضر برای تبادل نظر و سیاستگذاری گردهم می آیند و تصمیمات این سازمان الزام آور نیست، افزود: البته همکاری کشورها در زمینه تبادل انرژی می تواند به دریافت گاز ارزان تر از سوی مصرف کنندگان منجر شود در حالی که اوپک مجموعه دولتهایی از کشورهای صادر کننده نفت است که سیاستهای نفتی خود را برای ثبات بازارها هماهنگ می کنند.
وی به قیمت گاز در بازارهای جهانی اشاره و بیان کرد: قیمت گاز مانند دیگر حامل های انرژی متکی به قیمت نفت است و کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی سبب کاهش قیمت گاز شده است. همچنین مجمع کشورهای صادرکننده گاز قرار است در کوتاه مدت به طور غیرمستقیم و در بلندمدت به طورمستقیم بر ثبات و قیمت گاز در جهان تاثیر بگذارد.
عسلی در ادامه با بیان این که مصرف ذغالسنگ در جهان در حال افزایش است، گفت: هم اکنون ٤٠ درصد برق دنیا از ذغالسنگ تامین می شود که قرار است در آینده برای تولید برق بیشتر به گاز روی آورده شود. همچنین باید برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست جلو مصرف ذغال سنگ گرفته شود.
وی با بیان این که در سند راهبردی GECF که در حال تدوین و نهایی شدن است بر هم افزایی اعضا تاکید شد به سخنان دکتر روحانی، رئیس جمهوری اشاره کرد و گفت: در این مجمع لزومی وجود ندارد که منافع یک کشور در گرو کاهش منافع دیگری باشد، بلکه اگر همکاری وجود داشته باشد به هم افزایی نیز منجر خواهد شد.
انتهای پیام