بنا بر تأکید دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی، نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی باید به یک جریان فکری تبدیل شود البته نه جریان فکری انتزاعی بلکه جریان فکری پویا و کاربردی.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین کشوری در مراسم دومین رونمایی از اسناد پژوهشی مرتبط با اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی که در حوزه علمیه مروی تهران برگزار شد، گفت، اصرار دارم که بگویم الگوی اسلامی ایران پیشرفت، باید به یک جریان فکری مبدل شود. اما اگر این الگو به سمت سندنویسی سوق پیدا کند یقیناً به سرنوشت دیگر اسناد کشور مبتلا میشود. به بیان روشنتر باید در این حوزه تولید فکر کرد. همانطور که جریان فکری تمدن مدرنیته تولید فکر میکند.
وی هشدار داد: اگر سندنویسی در این مسیر باب شود دیگر نمیتوان انتظار داشت تا نخبگان به جای یک تفکر یک سند را انتخاب کنند.
به گفته کشوری حداکثر اثری که سند دارد، توجه اولیه است و هیچگاه چنین سندی نمیتواند جای استدلال و برهان را پر کند.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی، نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی را مبتنی بر بررسیهای پانزدهساله گروههای مطالعاتی و پژوهشی سطح مدیریتش دانست و افزود: پس از 15 سال مطالعه و موضوع انقلاب اسلامی و اداره دینی جامعه سندی به نام دومین سند پژوهشی مرتبط با اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی در 100 بسته مباحث مرتبط با الگوی پیشرفت اسلامی در قم تهیه شد.
وی افزود: از سال 90، هزار جلسه در 9 استان با موضوع معرفی این جلسه برگزار شده است که به صورت تفصیلی در شهرهای مختلف آن را تشریح کردیم.
وی از چاپ و انتشار 12 بسته از 100 بسته مباحث مرتبط با الگوی پیشرفت اسلامی خبر داد و افزود: این 12 بسته به زودی چاپ و در اختیار نخبگان کشور قرار خواهد گرفت و بقیه اسناد نیز به تدریج چاپ و منتشر شده و در اختیار مراکز علمی قرار خواهد گرفت.
کشوری هشدار داد: کسانی که تصور کنند اگر سندی مثل سند چشمانداز نوشته شود و تصویری از یک الگو به مخاطبان نشان دهد این الگو مورد پذیرش نخبگان قرار میگیرد، در اشتباه بزرگی هستند. اسنادی از این دست باید یک جریان فکری خالص پیدا کنند که قدرت تحلیل شرایط کشور را داشته باشند. به طور مثال در حوزه طلاق اگر دستگاه فکری میتوانست علل و عوامل طلاق را بررسی و راهکارهایش را در قالب برنامه ششم توسعه برای کاهش نرخ توسعه اعلام کند این جریان فکری در حد اداره امور جامعه، نظریهپردازی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: پیشبینیها این است که اگر نتوانیم برای حل معضل طلاق راهحلی پیدا کنیم به صورت تقریبی طی 10 سال آینده نیمی از خانوادههای ایرانی از نعمت آرامش تهی میشوند و یا در حوزه روابط بینالملل اگر نظریه سیاست خارجی توسعهگرا که نظریه غالب دولت یازدهم است بخواهیم همچنان ضد نظام سلطه باقی بمانیم حتماً باید الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت مبتنی بر تولید فکر و ارائه تحلیل باشد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در عین حال از نقدهای جدی نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی توسط نخبگان استقبال کرد.
کشوری یکی از ویژگیهای نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی را «هدایتبنیان» دانست و افزود: تبیین هدایت از ضلالت یکی از زیرساختهای هدایت جامعه است. ما در این سند علاوه بر زیرساختهای نظری زیرساختهای غیرنظری را نیز مورد بحث و بررسی قرار دادیم. حرف اصلی ما این است که هدایت، یک زیرساخت نظری و دهها زیرساخت غیرنظری دارد و اشکال برخی این است که هدایتگران جامعه تمام توجه خود را معطوف به زیرساختهای نظری میکنند و به مکانیزمهای غیرنظری هدایت توجه ندارند.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی تأکید کرد: طبقهبندی علوم اجتماعی به محوریت علوم اسلامی برای ما اهمیت ویژهای دارد. ما در نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی طبقه بندی علوم را به محوریت زیرساختهای هدایت بازتعریف میکنیم و در طبقهبندی دوم اشرف علوم، علوم اسلامی است نه علوم پایه.
انتهای پیام