نماینده مجری طرح احیای دریاچه ارومیه گفت: یکی از پروژههای مهم احیای دریاچه ارومیه اتصال زرینه رود به سیمینهرود است که پس از اتمام پروژه و بارندگیهای اخیر، آب جنوب استان آذربایجان غربی به پیکره دریاچه ارومیه منتقل میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجان غربی، هادی بهادری با بیان اینکه این طرح به طول ۱۳.۶ کیلومتر از ابتدای امسال اجرایی شده است، افزود: با توجه به رسوب گذاریهای انجام شده در بخشی از دریاچه ارومیه و مصب رودخانههای منتهی به این دریاچه، امکان انتقال آب از زرینه رود به پیکره دریاچه ارومیه وجود نداشت و اتصال این رودخانه به سیمینه رود برای بهبود شرایط انتقال آب انجام شد.
وی با بیان اینکه بهره برداری از این طرح امکان انتقال آب مازاد زرینه رود از طریق سیمینه رود به پیکره موجود دریاچه وجود خواهد داشت، تصریح کرد: همزمان با انجام لایروبیهای گسترده در طول مسیر این دو رودخانه، در شرایط حاضر حجم آب موثری به میزان حدود ۳۰ متر مکعب در ثانیه در حال جریان به سمت دریاچه ارومیه است.
بهادری، اعتبار مصوب این طرح را بیش از ۱۷ میلیارد تومان ذکر و تصریح کرد: با تخصیص این اعتبارات به شرکت سهامی آب منطقهای آذربایجان غربی و تلاش شبانه روزی سرانجام ورود آب به دریاچه از طریق اتصال زرینه رود به سیمینه رود را شاهد شدیم.
نماینده مجری طرح احیای دریاچه ارومیه رهاسازی آب از سد بوکان و انتقال آن از طریق پروژه اتصال زرینه رود به سیمینهرود را از دیگر پروژههای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: از این مسیر سالیانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه وارد میشود.
وی جلوگیری از پخش آب در اراضی کم عمق و کاهش تبخیر و هدر رفت آب ورودی به دریاچه و هدایت آن به پیکره موجود را از جمله اهداف عملیات لایروبی رودخانههای مهم منتهی به دریاچه ارومیه برشمرد.
اجرایی نمودن بازگشایی مسیر آبراهههای ورودی به دریاچه ارومیه و تالابهای جنوبی این دریاچه، تسهیل در انتقال آب به دریاچه، رهاسازی آب از سد بوکان و تخصیص آب مورد نیاز بخش کشاورزی در شبکه آبیاری و زهکشی زرینه رود میاندوآب به دریاچه ارومیه جزو اولویتهای امور عمرانی و اجرایی برای احیای دریاچه ارومیه هستند.
انتهای پیام