مدیرمسئول روزنامه ابتکار گفت: راه مبارزه با تندروها این است که عقلای دو جناح در برابر آنها ایستادگی کنند، تندروها باعث افول اخلاق اجتماعی هستند.
محمدعلی وکیلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ارتباط با اینکه چرا با تجمع غیرقانونی که هفته گذشته در ورامین توسط تندروها صورت گرفته بود برخورد نشده است، اظهار کرد: اینکه چرا با خودرسرها و تندروها برخورد نمیشود سوال امروز و دیروز نیست؛ بلکه به نظر میرسد سوال اتفاقات آینده نیز خواهد بود. این سوال همیشه بر محیط سیاسی کشور ما سایه افکنده که چرا عدهای به عنوان تندرو هر کاری که بخواهند انجام میدهند اما با آنها برخوردی نمیشود و عموماً مخاطب این سوال هم دولت نیست.
وی ادامه داد: اگر با این گروهها برخورد نشود، آنها روز به روز قدرتمندتر میشوند و قدرت بازدارندگی که برای آنها لازم است نیز باید بیشتر شود. حضور این گروههای خودسر اشکالی است که در ساحت سیاسی دارم.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: محیط سیاسی تأثیر زیادی از تغییر گفتمانها و دولتها نمیپذیرد. متأسفانه با حضور این گروهها شاهد تأثیر رأی مردم بر محیط سیاسی جامعه نیستیم. تأثیر رأی مردم حداقلی است چرا که تحتالشعاع فعالیت تندروها قرار میگیرد.
وی افزود: وقتی گروههای تندرو با دولت وقت سر ناسازگاری داشته باشند سعی میکنند در موقعیتهای مختلف نقش دولت را کمرنگ جلوه دهند و با تندرویهایشان دولت را خنثی نشان دهند.
وکیلی با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس و فعالیتهای احتمالی گروههای تندرو تصریح کرد: طبیعتاً یکی از کارویژههای این گروهها دو قطبی کردن فضای انتخابات است. آنها با خشونتی که به جامعه تزریق میکنند، هزینه کنش سیاسی را بالا میبرند و کنشگران را با تهدید به عدم حضور در فعالیتهای سیاسی سوق میدهند.
وی با بیان اینکه نقش گروههای تندرو در آستانه انتخابات ضد مشارکتی است گفت: با اینکه انتخابات محل مشارکت حاکمیت و مردم است، نقش این خودسرها افزایش فضای ضدمشارکتی جامعه است. آنها با پمپاژ خشونت مردم را نسبت به مشارکت سیاسی سرد میکنند. دولت فعلی رویکردی اعتدالی دارد و میخواهد فضای جامعه را با عقلانیت و رعایت اخلاق پیش ببرد، اما این گروه به دنبال رادیکال کردن این فضا هستند.
وکیلی خاطرنشان کرد: خشونت طلبان میخواهند مردم در دولت اعتدال تندروی ببینند و از دولت دلسرد شوند.
این فعال سیاسی با پیشنهاد این موضوع که عقلای قوم با تندروها برخورد کنند، گفت: به عنوان راهحل برخورد با این گروهها علاوه بر آن که عقلای قوم باید در برابرشان موضع بگیرند، عقلای دو جناح نیز باید در برابر آنها ایستادگی کنند. عقلا وظیفه دارند شرایطی را ایجاد کنند تا در انتخابات آینده مجلس کسانی که دل در گرو نظام دارند وارد مجلس شوند.
وی ادامه داد: عقلای دو جریان سیاسی کشور همصدا اینگونه فعالیتهای ضداعتدالی را باید محکوم کنند و در برابر تندروها صدای واحدی داشته باشند. اگر صدای واحد هر دو جناح علیه این خودسرها شنیده شود حتماً آنها به محاق میروند.
مدیرمسئول روزنامه ابتکار در پایان تصریح کرد: مردم باید از دولت و تمام نهادهای حاکمیت صدای واحدی بشنوند، صدای واحد حاکمیت جایی برای بروز گروههای تندرو باقی نمیگذارد. سیاسیون عاقل و دوراندیش باید در برابر تندروها فراجناحی موضعگیری کنند و نگذارند بیاخلاقی در جامعه گسترش پیدا کند. افزایش بیاخلاقی اجتماعی تاثیر فعالیت این گروهها است. جامعه مدنی و تمام کسانی که نگران اخلاق اجتماعی هستند باید در برابر تندروها موضعگیری کنند.
انتهای پیام