«کنجکاوی» ناسا در تپه‌های شنی مریخ

کاوشگر «کنجکاوی» که آگوست سال 2012 برای بررسی تغییرات محیط زیست سیاره سرخ در میلیاردها سال قبل ماموریت یافته است، از فرصتی برای بررسی برخی از فعالیت‌های مریخ مدرن در تپه‌های شنی متحرک استفاده کرده است.

کاوشگر «کنجکاوی» که آگوست سال 2012 برای بررسی تغییرات محیط زیست سیاره سرخ در میلیاردها سال قبل ماموریت یافته است، از فرصتی برای بررسی برخی از فعالیت‌های مریخ مدرن در تپه‌های شنی متحرک استفاده کرده است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، تپه‌های شنی "Bagnold " که در دامنه سمت شمال غربی کوه شارپ در مریخ قرار دارد، در طول چند روز آینده هدف بعدی تیزبینی کاوشگر «کنجکاوی» (Curiosity) خواهد بود.

هیچ کاوشگر مریخ قبلا از تپه شنی بازدید نکرده است. یکی از تپه‌هایی که توسط کاوشگر Curiosity بررسی خواهد شد، ارتفاعی به اندازه یک ساختمان دو طبقه دارد و به اندازه یک زمین فوتبال گسترده است. تپه‌های شنی Bagnold فعال هستند و تصاویر گرفته شده از مدار نشان می‌دهد که برخی از آنها حدود یک متر در هر سال زمینی، جابجایی دارند. هیچ تپه‌ شنی فعالی در هیچ نقطه دیگری غیر از منظومه شمسی زمین دیده نشده است.

بتانی المن از موسسه فناوری کالیفرنیا و آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا که هر دو در پاسادنای کالیفرنیا هستند، اظهار کرد: ما تحقیقاتی را برنامه ریزی کردیم که نه تنها ما را از فعالیت تپه مدرن در مریخ آگاه می‌کند بلکه به ما در کشف چگونگی ترکیب لایه‌های سنگ ماسه‌ای که از تپه‌های شنی تشکیل شده‌ و مدتها قبل به سنگ تبدیل شده‌اند، کمک خواهد کرد.

به گفته ناسا، کاوشگر Curiosity تا روز دوشنبه 25 آبان، (16 نوامبر) حدود 200 متر تا رسیدن به تپه شنی یک، فاصله داشت. این مریخ‌نورد در حال حاضر بر جهت وزش باد در منطقه و سرعت هر روز آن نظارت می‌کند و تصاویر تدریجا نزدیکتری را به عنوان بخشی از تحقیقات خود از این تپه می‌گیرد. این کاوشگر در تپه از بیل خود برای جمع آوری نمونه‌های ابزار آزمایشگاهی داخلی خود و از یک چرخ برای خراشیدن و علامت‌گذاری تپه در جهت مقایسه سطح و داخل تپه، استفاده خواهد کرد.

کاوشگر Curiosity بعد از ترک منطقه‌ای که 18 روز قبل در آن از دو صخره هدف نمونه‌برداری کرده بود، در حدود 315 متر را در طول سه هفته گذشته طی کرده است. آخرین نمونه حفر شده به نام Greenhorn، نهمین نمونه از زمان فرود کاوشگر Curiosity در سال 2012 است و ششمین نمونه از زمان رسیدن این کاوشگر به کوه شارپ در سال گذشته است.

این مأموریت چگونگی تغییر محیط زیست باستانی مریخ را از شرایط مرطوب مطلوب برای حیات میکروبی به شرایط خشک شدیدتر بررسی می‌کند.

انتهای پیام

تصویری از تپه‌های شنی "Bagnold "در دامنه کوه شارپ

تصویری از تپه‌های شنی در سال 2014

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ آبان ۱۳۹۴ / ۰۷:۰۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94082716321
  • خبرنگار : 71551