معاون طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: اخذ مجوز ایجاد چهار سلامتکده طب سنتی در استان البرز در دو سال آینده در دستور کار معاونت طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی البرز قرار گرفته است.
دکترمحمد پناهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه البرز، اظهار کرد: تیم تخصصی خوبی برای پرداختن به مباحث مربوط به طب سنتی در کشور وجود دارد و امید است کارهای مفیدی در این زمینه انجام شود.
رئیس انجمن گیاهان دارویی البرز افزود: عدم برقراری رابطه منطقی میان میراثفرهنگی و طب سنتی از جمله دغدغههای بخش طب سنتی است، چراکه طب سنتی از معدود میراثهای واقعی ماندگار در کشور محسوب میشود. طب سنتی 7000 سال قدمت دارد و ایران دارای تنوع گیاهان دارویی منحصر به فردی است. براساس بررسیهای انجام شده، میزان گیاهان دارویی در ایران با کل قاره آفریقا برابری میکند و این ظرفیت غنی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
پناهی گفت: گیاهان دارویی و طب سنتی از جمله صنایع های تک محسوب میشود و در این راستا متخصصین طب سنتی و نیز گیاهان دارویی که مانند دو بال درمانی هستند، باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرند. برای گسترش فرهنگ غنی طب سنتی ایران، تنوع گیاهی کشور شناسایی شده و مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ایجاد باغ موزه گیاهان دارویی یکی از راهکارها محسوب میشود، اظهار کرد: باید میان میراث فرهنگی و طب سنتی رابطهای برای انجام اقدامی ماندگار برقرار شود. تفاهمنامهای میان سلامتکده ابنسینا و دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شده و بر این اساس 35 هزار دانشجو در حوزه طب سنتی آموزش میبینند.
پناهی با اشاره به موفقیت و استقبال مردم از راهاندازی سلامتکده ابنسینا در کرج، بیان کرد: برای گسترش این امر با پیوند میان میراث فرهنگی و طب سنتی، باغموزه و یا موزه گیاهان دارویی در سعدآباد راهاندازی شده و 15 متخصص برای این موضوع در نظر گرفته شده است. ارتقای سبک زندگی برای توریستها و مردم با رویکرد انسان سالم و تغذیه سالم در این باغموزه مورد توجه قرار گرفته و پکیج مناسبی برای سبک زندگی سالم به مردم ارائه میشود.
انتهای پیام