تیمی از دانشمندان موفق به تولید مایع متخلخلی شدهاند که میتواند به طیف گستردهای از فناوریهای جدید از جمله "جذب کربن" کمک کند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه کوئینز به همراه دانشمندان دانشگاه لیورپول و سایر شرکای بینالمللیشان یک مایع جدید ابداع کردهاند و دریافتند که این مایع میتواند مقادیر عظیم و غیرمعمولی از گاز را در خود حل کند که در سوراخهای مایع جا میگیرند.
این پروژه سه ساله میتواند راه را برای فرآیندهای شیمیایی کارآمدتر و سازگارتر با محیط زیست از جمله رویکرد جذب کربن را هموار کند که در آن، دیاکسید کربن از منابع اصلی از جمله نیروگاههای سوخت فسیلی جمعآوری شده و با ذخیره آن، از ورودش به جو جلوگیری میشود.
پروفسور استوارت جیمز از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه کوئینز اظهار کرد: مواد دارای سوراخهای دائمی از لحاظ فناورانه مهم هستند و از این مواد برای ساخت طیفی از محصولات از بطریهای پلاستیکی گرفته تا بنزین استفاده میشود و اما تا چندی پیش، این مواد متخلخل تنها شامل جامدات میشدند. کاری که ما انجام دادیم، طراحی مایع خاصی است که طی آن، شکل مولکولهای سازنده مایع طوری طراحی شده تا مایع نتواند کل فضا را بگیرد.
وی افزود: بخاطر سوراخهای خالی که در مایع قرار دادیم، دریافتیم این ماده میتواند مقادیر زیادی از گاز را در خود حل کند. تحقیقات بیشتری برای درک این گونه مواد نیاز بوده و نتایج نشاندهنده کاربردهای طولانیمدت جالبی است که بر حل کردن گاز تکیه دارند.
نتایج این تحقیق در مجله نیچر منتشر شده است.
انتهای پیام