رییس جمهوری آمریکا و همتای روسی اش در جریان دیدار با یکدیگر در حاشیه نشست گروه 20 در ترکیه بر انجام اقدامات مشترک و جدید برای مقابله با داعش در عراق و سوریه تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، یکی از مقام های کاخ سفید گفت، در دیدار 35 دقیقه ای میان باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، همتای روسی اش در حاشیه نشست گروه 20 در آنتالیا، ترکیه بر ضرورت یک راه حل سیاسی در سوریه تاکید شد و دو طرف به این مساله اشاره کردند که رخدادهای پاریس انجام اقدامات علیه داعش را ضرورت بخشیده است.
اوباما حملات پاریس را حمله به جهان متمدن خواند و گفت که آمریکا با فرانسه برای یافتن عاملان این حمله همکاری خواهد کرد.
رئیس جمهور آمریکا گفت: آسمان با این حملات وحشتناک در پاریس تیره شد. ما به همراه اعضای ائتلاف تلاشهای خود را برای مقابله با این گروه تروریستی دوچندان کنیم تا انتقال صلحآمیز قدرت در سوریه را شاهد باشیم و داعش را نابود کنیم.
یک نماینده کاخ سفید آمریکا گفت: پوتین و رئیس جمهور "بحثی سازنده" داشتهاند و با هم در این مورد موافق هستند که مردم سوریه باید خود درباره دوره انتقال سیاسی در کشورشان تصمیم بگیرند.
به گفته نماینده کاخ سفید، هر دو رئیس جمهور همچنین همنظر بودهاند که آتشبس در سوریه و نیز مذاکرات میان دولت سوریه و اپوزیسیون این کشور باید زیر نظارت سازمان ملل متحد صورت گیرد.
اوباما در این گفتوگو از تلاشهای همه کشورهایی که علیه داعش میجنگند قدردانی کرد. روسیه نیز از سپتامبر گذشته در این جنگ شرکت جسته است.
یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی پوتین نیز پس از دیدار میان اوباما و رئیس جمهور روسیه گفت که آمریکا و روسیه "اهداف استراتژیک" مشترکی در رابطه با جنگ علیه داعش دارند.
اوشاکوف گفت که رؤسای جمهور روسیه و آمریکا با هم توافق داشتند که جنگ علیه شبهنظامیان تروریست داعش مهم است، اما هنوز بر سر تاکتیکی که باید برگزید با هم اختلاف نظر دارند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفته است که میخواهد با شدت بیشتری علیه شبهنظامیان داعش عمل کند و به دنبال راهی برای حل بحران سوریه است تا بتوان با ریشههای تروریسم و آوارگی و پناهجویی بسیاری از مردم مقابله کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز (دوشنبه) با اشاره به دیدار پوتین و اوباما گفت که این دیدار کوتاه سازنده بود اما پیشگامانه نبود. وی گفت: کاملا غیر واقعبینانه است که انتظار داشته باشیم یک گفتگوی 20 دقیقهای در روابط دوجانبه را پیشگامانه بخوانیم. روابط دوجانبه میان مسکو و واشنگتن به این شکل است و اختلافاتی وجود دارد و همزمان این درک وجود دارد که هیچ جایگزینی برای گفتوگو وجود ندارد. اما به خودی خود مذاکرات سازنده بود.
انتهای پیام