سران اقتصادهای برتر جهانی تحت عنوان "گروه 20" (G-20) متعهد شدند باید اقدام مشترکی علیه تروریسم جهانی صورت گیرد. بیانیه آنها در نشست آنتالیا اولین بیانیه مکتوب منتشر شده علیه اقدام گروه داعش در پاریس محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه حریت، در نشست آنتالیا به میزبانی ترکیه این اولین بار است که جی 20 به عنوان سازمان اقتصادی بیانیهای متفاوت منتشر کرده و ضمن محکومیت حملات اخیر پاریس متعهد به حفظ وحدت علیه تروریسم جهانی شده است.
در بیانیه این گروه که هنوز به صورت رسمی منتشر نشده است، تاکید شده سران کشورهای حاضر مجدداً بر این مساله که تروریسم وابسته به هیچ مذهب، ملیت یا قومیتی نیست، اتفاق نظر دارند.
در این بیانیه که روزنامه حریت پیشنویس آن را منتشر کرده است، سران کشورهای جی 20 با شنیع خواندن حملات اخیر پاریس آن را محکوم کرده و تصریح کردند که برای مبارزه با تروریسم متحد خواهند بود.
سران این کشورها ضمن ابراز نگرانی نسبت به افزایش تعداد "جنگجویان خارجی" خواستار افزایش کنترلهای مرزی و امنیتهای هوایی شدند.
سران این کشورها همچنین خاطرنشان کردند که برای مقابله و از بین بردن راههای کسب درآمد مالی گروههای تروریستی از طریق افزایش همکاریها در زمینه تشریک اطلاعات و مسدود کردن داراییهای تروریستها متعهد هستند.
بیانیه آنتالیا که انتظار میرود امروز (دوشنبه) 16 نوامبر و در روز آخر نشست دو روزه کشورهای جی 20 منتشر شود همچنین به مشکل جهانی مهاجرت اشاره کرده و ضمن آن از تمام کشورها خواسته تا برای حل این مشکل همکاری کنند.
در همین حال سران کشورهای جی 20 طی یک شام کاری به میزبانی رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در مورد شرایط سوریه گفتوگو کردند. طی این شام کاری که «چالشهای جهانی: تروریسم و مهاجرت» نام گرفته بود تمام سران 20 کشور یا نمایندگانشان حضور داشتند.
این نشست 16 نوامبر و پس از کنفرانس مطبوعاتی اردوغان پایان خواهد یافت.
در پیشنویس بیانیه پایانی گروه جی 20 درباره مبارزه با تروریسم که شامل 9 بند میشود، آمده است:
1- ما حملات شنیع پاریس در سیزدهم نوامبر و حملات دهم اکتبر آنکارا را به شدت محکوم میکنیم. این اقدامات علیه بشریت بوده و به شدت غیرقابل قبول است. ما به قربانیان این حوادث تروریستی و خانوادههایشان تسلیت میگوییم و تاکید میکنیم برای حل این مساله و مبارزه با انواع تروریسم متحد خواهیم بود.
2- ما وحدت خود را برای مقابله با تروریسم حفظ خواهیم کرد. گسترش سازمانهای تروریستی و اقدامات جهانی تروریستی مستقیماً اجرای صلح و امنیت جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد و اقدامات ما برای تقویت و تضمین اقتصاد و ثبات جهانی را به خطر میاندازد.
3- ما ضمن محکومیت انواع اقدامات تروریستی و متدهای آن که تحت هیچ شرایطی قابل توجیه نیست، تاکید میکنیم که هیچ انگیزه و توضیحی در هر جایی و توسط هر کسی برای ما قابل قبول نیست.
4- ما مجدداً تاکید میکنیم که تروریسم تحت هیچ شرایطی وابسته به هیچ مذهب، ملیت و قومیتی نخواهد بود.
5- مبارزه با تروریسم اولویت تمامی کشورهای ماست و ما بر تلاش خود برای جلوگیری از چنین رویدادهایی و همچنین جلوگیری از وقوع اقدامات تروریستی از طریق همکاریهای بینالمللی با توجه به نقش اساسی سازمان ملل و مطابق با قوانین بینالمللی و قوانین سازمان ملل تاکید میکنیم.
6- ما همچنین در مقابله با دسترسی تروریستها به کانالهای مالی از طریق افزایش همکاریها در اشتراک اطلاعات و مسدود کردن داراییهای تروریستها متعهدیم.
7- اقدامات ضدتروریستی ما به عنوان بخشی از رویکردی جامع براساس قطعنامه 2178 شورای امنیت سازمان ملل ادامه خواهد یافت. تشویق مستقیم یا غیرمستقیم اقدامات تروریستی یا گسترش خشونت محکوم است. ما ضرورت همکاری در تمام سطوح برای جلوگیری از افراطیگرایی و حمایت از جامعه مدنی برای کنترل تمام اعضای آن را به رسمیت میشناسیم.
8- ما نسبت به افزایش تعداد تروریستهای خارجی و تهدیدی که آنها برای تمام کشورها محسوب میشوند نگرانیم و قصد داریم با افزایش همکاریها و گسترش اقدامات خود با چنین مسالهای مقابله کنیم. گسترش عملیاتهای اشتراکگذاری اطلاعات، مدیریت مرزی و اقدامات بازدارنده از جمله مسائلی است که ما برای مقابله با این مساله به آن میپردازیم. ما همچنین با یکدیگر برای تقویت امنیت هوایی جهانی همکاری خواهیم کرد.
9- حملات اخیر تروریستی در سراسر جهان یکبار دیگر ضرورت افزایش همکاریها و وحدت بینالمللی و مبارزه علیه تروریسم را نشان داده است. ما همواره قربانیان این حوادث را به یاد خواهیم داشت.
انتهای پیام