مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به آموزشهای فنی و حرفهای گفت: باید در زمینه ایجاد فرهنگ توجه به آموزشهای فنی و حرفهای اقداماتی صورت گیرد که این امر نیاز به مشارکت دولت دارد.
به گزارش خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر عبدالحسین فریدون در مراسم پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه فنی و حرفهای، افزود: آموزش عالی مسئول پرورش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز و کمک به حل مسائل جامعه، مدیریت ارتباطات داخلی و بینالمللی و... است. همچنین دانشگاهها، رسالت پژوهش، آموزش و فناوری را دارند و اصلیترین مکان خلق ایدهها هستند. دانشگاههای نسل جدید نه تنها مرکز ثقل تحولات اجتماعی بلکه مکان رقابتهای فناوری و مرکزی برای رشد نخبهها هستند.
وی ادامه داد: امروزه همه توقع دارند چرخه علم به تولید تجارت و ثروت تبدیل شود. علاوه بر آن همه انتظار دارند دانشگاهها پاسخگو و کارآفرین باشند.
مشاور عالی وزیر علوم با اشاره به وجود چهار میلیون و 600 هزار دانشجو در کشور گفت: بیش از 70 هزار هیات علمی، بیش از 2500 مرکز آموزشی، تعداد زیادی پژوهشگاه و تعدادی پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد که اگر برنامهریزی درستی صورت نگیرد نمیتوان از این امکانات به نحو مطلوب استفاده کرد.
فریدون با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید کارآفرین باشند، افزود: دانشگاههای فنی و حرفهای و علمی و کاربردی یکی از مهمترین دانشگاههای کارآفرین هستند که باید نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا کنند.
وی ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفهای در افق چشمانداز یک دانشگاه توانمند در زمینه تربیت نیروی انسانی ماهر و شایسته بوده و در رده جهانی و بینالمللی شناخته شده است. اجرای دورههایی که بخش خصوصی به آن نمیپردازد از وظایف این دانشگاه است. همچنین مسئولیت فضایابی برای بالا بردن کارآیی و مهارت در زمینه خلاقیت و نوآوری که منجر به اشتغال میشود، از دیگر وظایف دانشگاه فنی و حرفهای شمرده شده است.
فریدون در ادامه گفت: ظهور اقتصاد دانشگاه محور در کشورهای صنعتی و دیگر کشورها نشان داد آنچه که اکنون اهمیت دارد، تربیت نیروی انسانی نیست؛ بلکه اقتصاد جدید در نقشآفرینی آموزش فنی و حرفهای اهمیت ویژهای دارد و در تربیت نیروی انسانی هم دانش و هم مهارت مهم است. به همین دلیل دانشگاه فنی و حرفهای نیاز به تامین نیروی انسانی ماهر دارد. گرچه ممکن است تربیت نیروی انسانی به این شکل هزینه بیشتری داشته باشد اما بهرهبری بیشتری دارد، زیرا فارغالتحصیلان این دورهها با اتکا به مهارتهای کسب شده آمادگی بیشتری برای حضور در بازار کار را دارند.
فریدون در خاتمه با تاکید بر اینکه آموزش فنی و حرفهای هزینه زیادی دارد، گفت: باید بر ایجاد فرهنگ توجه به این آموزشها، توجه ویژهای شود که این امر نیاز به مشارکت دولت دارد.
رونمایی از تمبر یادبود پنجمین سال تاسیس دانشگاه فنی و حرفه ای
به گزارش ایسنا، در این مراسم تمبر پنجمین سال تاسیس دانشگاه فنی و حرفه ای نیز رونمایی شد.
انتهای پیام