بعد از حملات یازده سپتامبر آمریکا، حملات تروریستی در غرب گسترش قابل توجهی پیدا کرد گرچه غرب پیش از آن نیز شاهد حملاتی از این دست بوده است. شب گذشته در ادامه همین حملات بود که پاریس یکی از خونینترین شبهای خود و حتی اروپا در چند سال اخیر را پشت سر گذاشت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شبکه خبری اسکای نیوز عربی در گزارشی به حملات مسلحانه و تروریستی در غرب طی چند سال اخیر پرداخته است که آنچه شب گذشته در فرانسه رخ داد یکی از خونینترین آنها بوده است.
حملات پاریس
شب گذشته، (13 نوامبر 2015) هشت عامل تروریستی به پنج نقطه از پاریس حمله کردند که در این حملات دست کم 128 تن کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
به گفته مسئولا فرانسوی همه تروریستهای شرکت کننده در این عملیات کشته شدند. فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه داعش را مسئول این حملات خواند. داعش نیز در فایلی ویدیوئی مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
حملات نروژ
یک راستگرای افراطی به نام آندرس برینگ بریویک، در تاریخ 22 ژوئیه 2011 ابتدا بمبی را در نزدیکی ساختمان دولت این کشور در شهر اسلو منفجر کرده و در این حمله هشت تن را کشت. بعد از آن او به سراغ کمپی متعلق به جوانان حامی کارگران در جزیره اوتوئیا رفته و در حمله مسلحانهای که با مسلسل انجام داد 69 نفر را که اکثرشان نوجوان بودند کشت. با این حال این تروریست راستگرا در دادگاه نروژ تنها مجازات 21 سال حبس را که بیشترین مجازات در نظر گرفته شده از سوی قوانین این کشور است، دریافت کرد.
حملات لندن
حملات پاریس خونینتر از حملات در لندن محسوب میشود. حملات تروریستی لندن در سال 2005 رخ داد زمانی که عاملان انتحاری به طور همزمان متروهای لندن را در ساعاتی که بیشترین ازدحام را داشت هدف قرار دادند.
حملات چهار انتحاری به ایستگاههای مترو و یک اتوبوس حمل و نقل عمومی در لندن به کشته شدن 50 تن و زخمی شدن دست کم 700 تن دیگر انجامید.
حملات مادرید
اما حملات مادرید که یازدهم مارس 2004 به وقوع پیوست خونینتر از حملات پاریس است. حملات مادرید به کشته شدن 191 تن و زخمی شدن بیش از 1750 تن دیگر منجر شد. حملات مادرید که به "انفجارهای 11 مارس" معروف شد ایستگاه قطار این شهر را هدف قرار داد.
حملات یازده سپتامبر نیویورک
یازدهم سپتامبر 2001 تروریستها برج مرکز تجارت جهانی در نیویورک و مقر وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) را هدف قرار دادند که به طور کلی خونینترین حمله تروریستی در دهههای اخیر به حساب میآید.
این حمله به کشته شدن دست کم 2970 تن و زخمی شدن هزاران تن دیگر انجامید. چند تن نیز مفقود شدند.
حمله اوکلاهاما
با اینکه حملات تروریستی در غرب بعد از حملات یازده سپتامبر ترویج یافت اما این گونه حملات در غرب بیسابقه نیست. برای نمونه حمله تروریستی که در اوکلاهاما در آوریل 1995 انجام شد از بین بزرگترین حملات تروریستی در جهان معاصر محسوب میشود.
این حمله که ساختمان "آلفرد مورا" در شهر اوکلاهاما را هدف قرار داد از طریق یک کامیون حاوی مواد منفجره در نوزدهم 1995 رخ داد که به کشته شدن 168 تن و زخمی شدن 680 تن دیگر منجر شد.
"تیموتی ماکوی" یک شهروند آمریکایی که حامی فرقه مذهبی با نام "دیویدیون" یا همان "داودیون" بود دست به این حمله زد، مسئولان آمریکایی پیشتر در عملیاتی مسلحانه اعضای این فرقه را به قتل رسانده بودند. ماکوی در ژوئن 2001 اعدام شد.
انتهای پیام