وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن انتقاد به عدم اجرای پیوست سلامت در پروژههای ملی و کم کاری دولت در حوزه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر از انتظار سند سلامت روان برای تصویب در مجلس خبر داد.
به گزارش خبرنگار سرویس سلامت ایسنا، دکتر حسن هاشمی در کنفرانس مطبوعاتی بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، با اشاره به آسیب رساندن مسئولیتهای پراکنده به حوزه سلامت و همچنین عدم اجرای پیوست سلامت در پروژههای ملی، گفت: یکی از مهمترین مسائل در حوزه سلامت، تولیت و مسئولیتهای پراکنده است. از منظر ساختاری باید مسئول معلوم باشد. در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری پروژههای ملی باید پیوست سلامت داشته باشند، اما بسیاری از آنها مثل پروژه پارس جنوبی بدون پیوست سلامت اجرا شدند. اگر به شهرهای جنوبی کشور مثل بوشهر، بندر دیر و ... سر بزنید متوجه میشوید طرحهایی که بدون پیوست سلامت اجرا شدهاند باعث آسیب رسیدن به مردم شدهاند.
وی در خصوص منابع پایدار حوزه سلامت گفت: در حال حاضر از هدفمندی یارانهها 10 درصد به حوزه سلامت اختصاص دادهاند. دولت حاضر این قانون را اجرا کرده است اما دولت قبلی خیر. هیچ تضمینی وجود ندارد که در دولتهای بعد این طرح ادامه داشته باشد.
هاشمی ادامه داد: در گذشته آموزش عالی از وزارت علوم جدا شد و به وزارت بهداشت سپرده شد که این موضوع برای وزارت بهداشت خوب و برای وز ارت علوم بد شد. بیمهها را هم از وزارت بهداشت جدا کردند که با این کار خدمترسانی به مردم هم فلج شد.
وی تاکید کرد: مطابق تجربه بشری باید از نظر ساختاری سامانی در حوزه سلامت صورت گیرد. اگر این موارد اتفاق بیفتد در حوزه سلامت نیز شاهد تحولی خواهیم بود.
وزیر بهداشت در خصوص وضعیت سند سلامت روان، گفت: این سند در قالب لایحه تهیه شده و برای تصویب به مجلس آینده میرسد. امیدواریم در مجلس آینده شاهد حضور افرادی باشیم که به این بخش توجه ویژهای دارند.
هاشمی در خصوص ضمانت اجرایی طرح تحول نظام سلامت در دورههای آینده، گفت: قانون و تبعیت از آن میتواند ضمانت اجرایی طرح تحول در آینده باشد. گاهی قانون هست ولی بعضی دستگاهها قانونگریزند. بعضی سیاستها نیز باید از طریق قانون نوشته شوند و مجلس آنها را به تصویب رساند. مطالبه ما این است که این موارد ویترینی نشوند.
انتهای پیام