ابتکار: با دیپلماسی، آثار مخرب جنگ در محیط زیست کاهش می‌یابد

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست به نقش فعال کشور در منطقه اشاره کرد و گفت: امیدواریم با دیپلماسی صلح و امنیت حفظ و در نتیجه آن آثار مخرب جنگ در محیط زیست کاهش یابد.

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست به نقش فعال کشور در منطقه اشاره کرد و گفت: امیدواریم با دیپلماسی صلح و امنیت حفظ و در نتیجه آن آثار مخرب جنگ در محیط زیست کاهش یابد.

به گزارش خبرنگار«محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، معصومه ابتکارضمن تشکر از وزیر امور خارجه ایران برای حضورش در هفتمین اجلاس بین‌المللی مقابله با آثار جنگ در محیط زیست با بیان اینکه تاثیر جنگ و ترور در طبیعت مقوله حساس و مهمی است، گفت: مساله مقابله با آثار جنگ در طبیعت از طرف سازمان‌های جهانی در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته و در سازمان ملل دفتر ویژه‌ای برای آن تاسیس شده است. همچنین دفتر همکاری زیست محیطی برای ایجاد صلح در داخل یونپ تاسیس شده است. این امر نشان‌دهنده اهمیت موضوع و توجه سازمان‌های بین‌المللی به آثار مخرب جنگ در محیط زیست است.

وی با تاکید بر اهمیت نقش سازمان‌های مردم نهاد در مقابله با آثار جنگ در محیط زیست اظهار کرد: تشکل‌های ملی و بین‌المللی در این موضوع اهمیت بسیاری دارند. دولت نیز باید حمایت‌های لازم را در این زمینه انجام دهد.

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران از سال‌ها قبل نسبت به موضوع آثار مخرب جنگ در محیط زیست فعالیت‌هایی داشته است، افزود: لایحه غرامت نسبت به جنگ خلیج فارس و جنگ نفت‌کش‌ها برای کمیسیون غرامت سازمان ملل آماده شد. همچنین 8 مطالعه از سوی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان ملل و سایر دستگاه‌ها صورت گرفت که به بررسی خسارات زیان‌بار جنگ در سواحل خلیج فارس و آثار مخرب آن بر آلودگی نفتی وآلودگی آب‌ها و آلودگی هوا پرداخته است. در نتیجه این مطالعات، اعداد نجومی مربوط به خسارات جنگ به سازمان ملل اعلام شد. این مطالعات بعد از تحولات عراق متوقف ماند، ولی مطالعات موجود است و زمینه‌ساز مطالعات بعدی را فراهم می‌کند.

ابتکار با اشاره به شرایط و موقعیت حساس ایران در منطقه گفت: در حال حاضر با بحث گرد و غبار مواجه هستیم که افزایش وقوع گرد و غبار ناشی از وقوع اتفاقات مخرب در عراق، سوریه و همچنین ناشی از سرزمین‌های بدون دولت و دولت‌های بدون سرزمین است.

وی با بیان اینکه عربستان نیز جزو کانون‌های گرد و غبار برای کشور ایران محسوب می‌شود، افزود: ایران در سطح ملی نیز کانون گرد و غبار دارد که خوشبختانه دولت یازدهم در این مساله ورود جدی داشته است. همچنین مطالعات استانی، شناسایی کانون‌های گرد و غبار در دست اجرا و اقدام است.

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اینکه مساله آب در کشور و در سطح کل منطقه وجود دارد، گفت: دیپلماسی عادی نیز می‌تواند در این مسائل تاثیرگذار باشد.

ابتکار ضمن تشکر از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و همکاران او گفت: دیپلماسی موفق آقای ظریف و همکارانش کار ارزنده و ویژه‌ای بود زیرا در دنیایی که عمدتا اختلافات به سمت درگیری، خشونت و آثار مخرب بر جوامع انسانی و طبیعت پیش می‌رود، ایشان توانستند کار ارزشمندی رقم بزنند و منافع ملی را به همراه بیاورند. امیدواریم این روند تداوم یافته و به رفع تحریم‌ها و حل و فصل کلیه مسائل منجر شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در نتیجه این دیپلماسی، ایران توانسته به عنوان بازیگر اصلی منطقه نقش‌های خود را ایفا کند، اظهار کرد: ایران در منطقه‌ای قرار دارد که متاثر پدیده شوم داعش و ناامنی ناشی از آن است. امیدواریم درپی این دیپلماسی صلح و امنیت حفظ و در نتیجه آن آثار مخرب جنگ در محیط زیست کاهش یابد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ آبان ۱۳۹۴ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 94081911406
  • خبرنگار : 71542