مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان ایلام گفت: مرمت آثار تاریخی ایلام که از زلزله سال گذشته آسیب دیدهاند نیازمند 5 میلیارد ریال اعتبار است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان، «عبدالمالک شنبهزاده»، اظهار کرد: 18 بنای تاریخی استان بر اثر زلزله سال گذشته مورموری آسیبدیدند که متأسفانه تاکنون هیچگونه اعتباری از محل اعتبارهای استانی بحران برای مرمت و بازسازی این آثار اختصاص نیافته است.
وی با بیان اینکه این بناهای تاریخی در شهرستانهای آبدانان، درهشهر و دهلران بین 10 تا 15 درصد آسیب دیدهاند و مرمت آنها نیازمند بیش از پنج میلیارد ریال اعتبار است، تصریح کرد: آثار تاریخی آسیبدیده شامل بقایای قلعه «لرغه»، قلعه «هزار درب»، «پشت قلعه»، مجموعه تاریخی «پنج برار»، بقعهی امامزاده سید ابراهیم (ع)، قلعه «شاخ»، چهار طاقی «سرخ آباد»، قلعه «میرغلام هاشمی»، قلعه «پوراشرف»، قلعه «هزار درب»، محوطه «جولیان»، آرامگاه امامزاده «پیرمحمد (ع)»، «گوردخمه سنگ سیلا»، آرامگاه امامزاده سید صلاحالدین محمد(ع)، امامزاده علی صالح (ع)، قلعه «شیخ مکان»، مجموعه تاریخی «بهرام چوبین» و شهر تاریخی «سیمره» است.
وی گفت: این آثار که مربوط دوران تاریخی، قرون اولیه و میانه اسلامی، ساسانی، تیموری، قاجار و پهلوی است و تمامی آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند بر اثر زلزله دچار ترکخوردگی و آسیب شدند و با توجه به نوع دیوارها و طاقهای حجیم بهمحض بارندگی ترکهای آنان باز شده و مهار آن بسیار سخت میشود.
شنبهزاده افزود: مرمت و بازسازی هرکدام از این آثار تاریخی بهطور میانگین بین 300 تا 400 میلیون ریال اعتبار نیاز دارد و باید در سریعترین زمان بهمنظور جلوگیری از تخریب و ریزش آثار، عملیات مرمت و بازسازی آنها انجام شود و از محل اعتبارهای سالانه ملی و استانی ادارهکل میراثفرهنگی برای مرمت این آثار هزینه شده است اما بهعلت کمبود اعتبارها کافی نیست و باید اعتبار مورد نیاز از محل اعتبارهای بحران برای این کار اختصاص یابد.
وی خاطرنشان کرد: در سیل هفته گذشته نیز هشت اثر تاریخی استان بیش از 15 میلیارد ریال آسیبدیده است که برآورد خسارت آن به سازمان میراث فرهنگی و مدیریت بحران استان اعلامشده است.
انتهای پیام