رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد گفت: تثبیت نرخ ارز سبب رونق اقتصاد و به خصوص صادرات خواهد شد.
باقر معبودی نژاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با اشاره به اینکه اگر بتوان نرخ ارز را در کشور ثابت نگه داشت در صادرات و واردات ضرر کمتری متوجه بازرگانان میشود، اظهار کرد: مبادلات تجاری با نرخ ثابت دلار موجب ثبات در تجارت میشود، اما اگر در بانک و بازار نرخ ارز متفاوت باشد مشکلات بسیاری برای صادرکننده و واردکننده به وجود خواهد آمد، زیرا تاجر باید دلار را با نرخ آزاد بخرد، اما با نرخ بانک بفروشد که این مغایرت سبب ایجاد مشکل در تجارت میشود.
وی در خصوص اقدامات دولت برای تثبیت نرخ ارز، افزود: در حال حاضر دولت نرخ ارز را مقداری افزایش داده است و نرخ بازار و بانک را منطبق کرده است، اما مشخص نیست که این اقدام در نهایت چه تاثیری خواهد گذاشت، زیرا همزمان با افزایش نرخها، بانک نیز نرخ ارز را بالا برده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر خراسان رضوی عنوان کرد: اگر همزمان با افزایش نرخ ارز توسط دولت افزایش نرخ ارز توسط بانک تاثیر آن را در بازار خنثی نمیکرد با تزریق دلار به بازار حداقل تا دو سال آینده نرخ ارز از ثبات برخوردار بود.
معبودی نژاد با اشاره به اینکه همزمان با افزایش نرخ ارز در بانکها این نرخ باید در بازار نیز افزایش یابد و به هم نزدیک شوند، اضافه کرد: در این شرایط باید تزریق دلار به بازار صورت بگیرد تا کمبود دلار در بازار مجددا سبب افزایش نرخ ارز نشود.
وی در خصوص واکنش بازار به تک نرخی شدن ارز، خاطرنشان کرد: بدون شک تمام دستگاهها و بنگاههای اقتصادی از این تغییر استقبال خواهند کرد، همچنین تجارت خارجی و داخلی از ثبات برخوردار میشود.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد از تاثیر رفع تحریمها بر اقتصاد کشور اظهار امیدواری و تصریح کرد: با رفع تحریمها علاوه بر تسهیل صادرات، ثبات در قیمتها را نیز به همراه خواهد داشت، زیرا در شرایط تحریم اجناس به طور مستقیم وارد کشور نمیشدند، اما اکنون میتوان با کشورهای مورد نظر مبادلات مستقیم داشت.
معبودی نژاد با بیان اینکه کشورهای اطراف ایران از جمله امارات، عراق، و افغانستان از اعمال تحریمها به کشور سود زیادی میبردند، گفت: در فرایند صادرات سود بسیاری نصیب این کشورها میشد، زیرا کالاها توسط آنها صادر میشدند، اما اکنون که صادرات و ورادات مستقیم صورت می گیرد دیگر سودی به آن کشورها پرداخت نمیشود.
وی در خصوص تاثیر چند نرخی شدن ارز بر اقتصاد کشور، یادآور شد: اگر این اتفاق بیفتد هرج و مرج ایجاد میشود و نمیتوان هیچ نرخ ثابتی برای کالاهای مختلف در نظر گرفت که این به نفع کشور نیست، همچنین تفاوت بین نرخ ارز در بانک و بازار به ضرر صادرکننده تمام میشود.
انتهای پیام