وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی، جزئیات پرداخت کارت اعتباری 10 میلیون تومانی خرید کالای ایرانی و اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان از طریق فروش اقساطی کالا را اعلام کرد و در اطلاعیهای اضافه کرد که فهرست کالاها و برندهای مربوطه در سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، پس از ورود رکود به بازار لوازم خانگی و گلایه روزافزون تولیدکنندگان از کاهش فروش کالا و پرشدن انبارها، دولت تصمیم گرفت در طرحی تحت عنوان "تسریع در رونق اقتصادی" با ایجاد شرایط ویژهای تا حدودی این بازار را از رکود و کسادی خارج کند.
در همین راستا عباس هاشمی - مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت - با اشاره به جزئیات این طرح، از ارائه کارت اعتباری 10 میلیون تومانی به متقاضیان برای خرید کالای ایرانی با نرخ سود 12 درصد خبر داد.
وی با اشاره به اقساط 24 ماهه تسهیلات این کارتها، گفت: پیشنهاد ما به بانک مرکزی این بود که نرخ سود تسهیلات به گونهای باشد که برای متقاضیان جذاب بوده و تولیدکنندگان نیز اعلام آمادگی کردند که بخشی از نرخ سود تسهیلات را بر عهده بگیرند.
هاشمی این را هم گفته بود که برای جلوگیری از هرگونه تقلب در این طرح قرار است تولیدکنندگان برخی از فروشگاههای مورد نظر خود را معرفی کرده و مبلغ خرید کالا مستقیم به حساب تولیدکننده واریز شود.
البته پس از آن، محمدرضا دیانی - رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی - اقساط تسهیلات فوق را به دو شکل 24 ماهه و 36 ماهه عنوان کرده بود.
در همین حال، امروز (جمعه) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت با صدور اطلاعیه مشترکیآغاز اجرای طرح خرید کالای ایرانی را اعلام کردند.
بر اساس این اطلاعیه حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تسریع در رونق اقتصادی در بخش لوازم خانگی به دو صورت انجام میشود.
اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان از طریق تسهیلات خرید دین
در طرح نخست که اعطای تسهیلات به بنگاههای تولیدی از طریق تسهیلات خرید دین (خرید اسناد مدتدار ناشی از فروش اقساطی کالا) است، بانکها اسناد ناشی از فروش اقساطی کالاهای واسطهای را با سررسید حداکثر یک سال و نرخ سود سالانه 16 درصد خریداری میکنند و منابع مورد نیاز این طرح توسط بانکمرکزی با نرخ سالانه 14 درصد برای بانکهای عامل تامین میشود.
در این اطلاعیه آمده است که درخصوص فروش مدتدار کالاهای واسطهای، متقاضیان با مراجعه به تولیدکنندگان منتخب، نسبت به خرید کالای مشمول طرح مورد نظر به صورت مدتدار با ارایه اسناد تجاری (چک یا سفته) اقدام میکنند که فهرست تولیدکنندگان منتخب و کالاهای مشمول طرح در تارگاه دولت ، بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام میشود و در ادامه بانکهای عامل، اسناد تجاری ارایه شده از سوی تولیدکنندگان را با نرخ 16 درصد خریداری و مبلغ موردنظر را به حساب تولیدکننده واریز میکنند.
بر اساس برنامهریزی انجام شده، ضرورتی به مراجعه یا حضور خریداران کالاهای واسطهای در شعب بانکها نبوده و برای انجام خرید مورد نظر صرفا مراجعه به نمایندگیهای مجاز کافی است.
جزئیات طرح کارت 10 میلیون تومانی خرید کالا
اما طرح دیگر دولت که این روزها بیش از طرح نخست به آن پرداخته شد، اعطای تسهیلات خرید کالاهای مصرفی بادوام ایرانی منتخب از طریق صدور کارت خرید کالای ایرانی است.
بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، کارت خرید کالای ایرانی، ابزاری اعتباری است که توسط بانکهای کشور برای عموم مردم که درآمد مشخص و ثابتی دارند، صادر شده و دارنده آن میتواند تا سقف تعیین شده که متناسب با درآمد ماهیانه و حداکثر معادل 100 میلیون ریال خواهد بود، کالاهایی را که فهرست آنها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین شده است، خریداری کند.
کارمندان و حقوق بگیران در اولویت، نوبت به افراد عادی هم میرسد
.فهرست کالاهای قابل خریداری در این طرح نیز از طریق تارگاه دولت، شاپرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت در اختیار عموم قرار میگیرد و در مراحل بعدی و به تدریج متناسب با اعلام آمادگی دستگاههای اجرایی یا کارفرمایان ذیربط، این طرح گستردگی بیشتری پیدا خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، شرایط، نحوه عمل و فهرست کالاها متناسب با شرایط تولید در کشور، متنوع و متغیر خواهد بود و به تدریج اطلاع رسانی خواهد شد.
در فاز اول اجرای طرح، حسب تقاضای امور اداری دستگاهها، شرکتها و صندوقهای بازنشستگی از بانکهای عامل پرداخت حقوق کارکنان، فرمهایی در اختیار آنان قرار میگیرد که به کارکنان و مستمری بگیرانی که مایل به دریافت کارت خرید کالای ایرانی هستند، ارائه شود.
پس از تکمیل و ارسال فرمهای درخواست متقاضیان توسط دستگاهها، شرکتها و صندوقهای بازنشستگی، بانکهای عامل کارتها را صادر کرده و از طریق دستگاههای مربوطه در اختیار متقاضیان قرار میدهند.
امکان خرید اینترنتی با کارتهای اعتباری
کارتها از زمان تحویل به متقاضیان، قابلیت خرید در مراکز فروش حضوری و اینترنتی مشخص شده را خواهد داشت و برای دارندگان کارت در هر ماه شمسی و متناسب با زمان صدور کارت، صورتحسابی از طریق پیامک ارسال میشود که شامل ریز اقلام خرید در هر دوره به علاوه مجموع تسهیلات اعطایی قبلی است.
هر شهروند، یک کارت
مشتریان میتوانند با اطلاعات پیامک فوق، نسبت به بازپرداخت اقساط تسهیلات خود همانند سایر قبوض خدماتی اقدام کنند و در مراحل بعدی طرح، امکان درخواست کارت خرید کالای ایرانی برای عموم مردم به صورت انفرادی از طریق مراجعه به شعب بانکها و موسسات اعتباری وجود خواهد داشت.
در این طرح، برای هر شهروند ایرانی حداکثر میتواند یک کارت خرید کالای ایرانی صادر شود.
هرچند که درباره موفقیت این طرح اما و اگرهایی وجود دارد، اما نکته ای که مورد تایید بسیاری از تولیدکنندگان است، این است که این کار باید با سرعت بیشتری انجام شود و وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی باید زودتر نسبت به اعلام تاریخ اجرای این طرح و فهرست محصولات و تولیدکنندگان اقدام کنند.
انتهای پیام