نماینده سازمانهای مردمنهاد محیط زیست خوزستان گفت: کار پژوهشی مدون و جامعی برای شناسایی عوامل بروز پدیده اختلال تنفسی اهواز در پی اولین بارندگیهای پاییز در سه سال اخیر، انجام نشده و بیشتر اظهارنظرها نیز پایه پژوهشی و علمی ندارند.
هژیر کیانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خوزستان، اظهار کرد: توان علمی پژوهشی دانشگاههای خوزستان میتواند به عوامل بروز این نوع پدیدهها و مسائل محیط زیستی پاسخ دهد ولی متاسفانه حتی در حوزههای پژوهشی هم نگاهها به پایتخت کشور است و مثال بارز این نوع نگاه را میتوان در انتقال "طرح راهکارهای علاجبخشی فاجعه سد گتوند" جستجو کرد و این نادیده انگاشتن توان پژوهشگران، اساتید و نخبگان خوزستانی باید پایان پذیرد.
وی در خصوص مساله ریزگردها نیز گفت: تشکیل نخستین پژوهشکده ریزگردشناسی را به سازمان محیط زیست کشور و برخی دانشگاههای استان پیشنهاد دادیم که متاسفانه هنوز عزمی برای تشکیل این پژوهشکده دیده نمیشود. سوال اساسی این است که تا کی میخواهیم بر مبنای حدس و گمان به پاسخگویی به مسائل پیچیده محیط زیست بپردازیم و گاه با نگاه سیاسی مسائل محیط زیست را تحلیل کنیم؟
کیانی با ابراز نگرانی از تداوم وضع موجود و افزایش بار روانی و جسمی بر مردم خوزستان اظهار کرد: همه ساله با وقوع مسائل و مصیبتهای محیط زیستی، ستادهایی تشکیل میشود ولی در عمل، دستاوردهای قابل توجهی را شاهد نیستیم؛ همان گونه که در موضوع پدیده گرد و غبار کارهای بدیهی و اولیه مانند نهالکاری برای مبارزه با این پدیده و قول و وعدهها برای تخصیص اعتبارات محقق نشده است.
نماینده سازمانهای مردمنهاد محیط زیست خوزستان عنوان کرد: با توجه به اینکه شرایط خوزستان به عنوان قلب تپنده اقتصاد کشور مسائل متعدد محیط زیستی را برای مردم ایجاد کرده است، ضرورت دارد برای چنین مسائلی، پژوهشهای فوری، انجام و برای کاهش آسیبهای وارده به مردم چارهاندیشی شود.
کیانی با اشاره به آلودگی هوای خوزستان و به ویژه شهر اهواز، خواستار توزیع بنزین با کیفیت مطلوب به عنوان کوچکترین وظیفه وزارت نفت و دولت در جهت کاهش آلودگیهای نفتی کلان شهر اهواز شد.
وی همچنین بر ضرورت پاسخگویی و ارائه گزارش عملکرد توسط ستاد ملی مبارزه با ریزگردها تاکید کرد.
انتهای پیام