مهندسان آزمایشگاه رباتیک دانشگاه بریستول موفق به ساخت رباتی شدند که قادر است مانند یک حیوان، انرژی مورد نیاز خود را از فعالیت باکتریها تامین کند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، دانشمندان با مطالعه بر روی روشهای تولید انرژی از مواد طبیعی موفق به تولید رباتی شدند که نیازی به تامین انرژی و سوختگیری توسط انسان ندارد.
به گفته سازندگان Row-bot، بهترین روش برای خودکفایی تامین انرژی و فعالیت مداوم در شرایط سخت، استفاده از باتریهای اتمی یا انرژی خورشیدی نیست بلکه میتوان با تامین انرژی از مواد موجود در طبیعت، فعالیتهای ربات را مانند حیوانات نامحدود کرد.
Row-bot قادر است به کمک یک معده مملو از سلولهای انرژیساز میکروبی، از میکروبهای موجود در آب برای تامین انرژی در شکم مصنوعی استفاده کند.
محققان با تولید سلولهای میکروبی تولیدکننده الکتریسیته به نام MFC از جریان تولید مولکولهای پیچیدهتر موسوم به آنابولیسم میکروبها انرژی الکتریسیته تولید و ذخیره کردند.
به عبارت سادهتر میکروبها با دریافت مواد آلی در فاضلاب یا آبهای آلوده الکترون تولید میکنند و با جذب این الکترونها در شکم مصنوعی ربات انرژی لازم برای فعالیت آن در چرخهای نامحدود تولید میشود.
به گفته محققان، ربات Row-bot مجهز به دو پدال در دو طرف است و تجهیزات تولید انرژی زیستی در داخل شکم آن قرار دارد. آب آلوده یا مملو از میکروب از دهان ربات وارد شکم آن شده و به مدت سه دقیقه در آنجا میماند تا انرژی حاصل از فعالیتهای میکروبی جذب شود.
آنها معتقدند که این ربات علاوه بر تامین انرژی حرکتی قادر است تا انرژی مورد نیاز جهت تجهیزات کنترلی و حسگرهای نوری را نیز فراهم کند.
انتهای پیام