یک شاعر با اشاره به کفرگویی در برخی شعرهای عاشورایی، گفت: میزان مطالعه در حوزه ادبیات عاشورایی پایین است و اطلاعاتی عمدتا ناصحیح از اینترنت گرفته میشود که افراد را به اشتباه میاندازد.
علیرضا بدیع در گفتوگو با خبرنگار ایسنا - منطقه خوزستان، خاطرنشان کرد: شعر عاشورایی ما نسبت به گذشته قابل قبولتر است اما نباید متوقف شد بلکه باید آن چه شاعران سابق برجای گذاشتهاند شاعران جدید نیز بر جای گذارند.
او با تاکید بر اینکه بالا بردن اطلاعات عمومی و مطالعه اسناد معتبر و مقتلها برای شاعران عاشورایی واجب است بیان کرد: شاعران جوان به خاطر مطالعه نکردن و بیاطلاعی، خطاهای فاحشی در کارهای خود میکنند؛ غافل از اینکه این کار آنها سندیت تاریخی اثر را از بین میبرد و ارزش کارشان را در نظر خواننده کم میکند.
بدیع افزود: یکی دیگر از کاستیهای شعر نسل جدید نوعی کفرگویی در آثار آنهاست به قصد بالا بردن شأن امام حسین (ع) که نیازی هم به این کار ندارند. برای مثال جملاتی همچون "خدا به تو حسادت میکند" به کار میبرند. شاید قصد گوینده خیر باشد اما این کفرگویی است.
این شاعر همچنین با اشاره به وضعیت مداحی و بد دانستن آن تصریح کرد: 10 سالی است رایج شده و دیده میشود که به ملودیهای متعلق به قبل از انقلاب یک شعر ضعیف عاشورایی اضافه میکنند. این کار به جای خاطره امام حسین (ع)، خاطره دیگری را در ذهن شنونده تداعی میکند و این آمادهخوری درست نیست.
او یادآوری کرد: تعداد سندهای شیعه آنقدر کافی است تا مطالعه و استفاده شوند اما امان از تنبلی و بیمطالعه بودن، چون کلیشه و تکرار در هر حوزه همیشه بوده و هست.
بدیع در ادامه گفت: با این که باید تلاش بیشتری شود، حمایت دولتی نیز اهمیت دارد. شاعر و نویسنده باید حمایت شوند تا انگیزه کار پیدا کند.
انتهای پیام